Helyi közélet

2015.04.07. 14:24

Nyughatatlanok köre

Debrecen - Országosan ismert helyi zenekar utazott a „jótékonyság állomás” felé az Éjszakai Járattal.

Debrecen - Országosan ismert helyi zenekar utazott a „jótékonyság állomás” felé az Éjszakai Járattal.

A Nyughatatlan zenekar tagjaival beszélgetett Pataki János egy „örömös”, kötetlen és jótékony célú esten, az Éjszakai Járaton március végén. A Debreceni Közösségi Rendszer (DEKÖR) alapítója immár harmadik alkalommal hívott vendégeket a finomságokkal, teával teli asztal mellé. A civil szervezet Kálvin téri termében korábban járt már a Quimby együttes, Tamus István képzőművész, Máthé András fotóművész is.

Az öt éves debreceni formáció tagjai – Csató Dóra, Márkus Luca, Takács Gitta és Kovács Kornél – a szolidaritás, az adományszervezés alapkérdéseivel, a DEKÖR működésének sajátosságaival ismerkedhettek meg, míg a fiatal zenészek a saját tevékenységüket mutatták be.

– A Nyughatatlan tagjainak nyitottsága, érzékenysége mintaként szolgálhat, az őket ezúttal megismerőknek, az új rajongóiknak és a régi barátaiknak egyaránt – fogalmazott a szervező. A lélekemelő diskurzus témái az embertársaink iránti felelősségről, a segítés konkrét lehetőségeiig - a jelnyelvi képzéstől, a korai fejlesztésig, avagy pályázatírástól, a tanácsadásokig -, terjedt. – Így kezdődnek a termékeny együttműködések – tette hozzá Pataki János.

A művészek túl azon, hogy a DEKÖR Adománybolt kincsei között szétnéztek, adományként a megjelent CD-iket adták át, valamint egy közös rajzot készítettek, amivel egy siket DEKÖR-tag hallókészülékhez jutására gyűjt a szervezet. Az Éjszakai Járatra április közepén újabb vendégek „szállnak fel”.

HBN


De mi is az a DEKÖR?

A DEKÖR egy olyan, a problémák megoldására, a szükségletek kielégítésére és a meglévő erőforrásokra építő nyílt rendszer, amelyben a tagok egymás között szolgáltatásokat és javakat – munka, tudás, szabadidő, termékek, alkotások – cserélnek, pénz felhasználása nélkül. A csapatba minden kedves embert, kollégát, önkéntest, segítségre, tanácsra szorulót várnak a hét minden napján a Kálvin tér 1.sz. alatt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában