Helyi közélet

2015.04.17. 11:01

Miben tartsuk a pénzt?

Debrecen - A Magyar Nemzeti Bank egyik korábbi vezetője az állampapír-befektetésre esküszik.

Debrecen - A Magyar Nemzeti Bank egyik korábbi vezetője az állampapír-befektetésre esküszik.A brókerbotrányok miatt már nemcsak azoknak van félnivalójuk, akiknek a pénze bennragadt, hanem azok is törhetik a fejüket, hogy hol tartsák a megtakarításukat, akik még nem „égették meg” magukat.

A jegybank egyik korábbi vezetője a Naplónak úgy nyilatkozott, hogy nulla kockázattal viszonylag tisztes hozamot (főként, ha a negatív inflációs mutatót is tekintetbe vesszük) ma az állampapírral lehet elérni. Szavai szerint bár itthon most a tőzsde jól teljesít, a laikus kisbefektető számára a részvény továbbra is ingoványos terep, a kötvénypiac pedig éppen az elmúlt hetekben tárta fel sokak előtt az árnyoldalait. „Aki készpénzért vásárol, az jól teszi, ha az ingatlanok élénkülő piacán tájékozódik, ugyanakkor a 4-5 százalékos kamatra folyosított ingatlanhitelek még mindig nem elég vonzóak. Az arannyal pedig az a probléma, hogy nincs kamathozama vagy hasonló, ráadásul az árfolyama kiszámíthatatlan. Ezért ha van 10 forintunk, abból 1-2 egységet fektethetünk aranyba, 2-3 egységet ingatlanba, 6-7 egységet azonban továbbra is értékpapírban, főként államkötvényben érdemes tartani” – mondta.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában