Helyi közélet

2015.04.24. 09:23

„Lottóláz” a határon…

Biharkeresztes - Sok fogadó nem is igazán tudja, hogy áldás vagy inkább átok lenne számára a négymilliárd.

Biharkeresztes - Sok fogadó nem is igazán tudja, hogy áldás vagy inkább átok lenne számára a négymilliárd.

A múlt héten volt olyan, Romániából érkezett fogadó, aki a közel négymilliárdos főnyeremény bűvöletében egymaga sok száz ötöslottó-szelvényt adott fel a biharkeresztesi lottózóban, félórás sorbanállásra kárhoztatva ezzel a játékostársait. L. Ritók Nóra, a hátrányos helyzetű gyerekek művészeti nevelésével foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány vezetője kérésünkre szívesen eljátszott a „mi lenne, ha…” gondolatával.

– Először is biztos alapokra helyezném a művészeti iskola működését, hiszen alapítványi fenntartású intézményként mindig van egyfajta bizonytalanság abban, hogy ebben a szisztémában miként tudunk működni. Munkahelyteremtő beruházásba kezdenék Toldon és nagy számú szociális munkást képeztetnék ki arra, hogy azt a fajta szemléletet, amivel az Igazgyöngy dolgozik, az ország többi részén élő, nehéz sorsú emberek körében is meghonosítsák – mondta az ismert pedagógus. De vajon mit csinálna a négymilliárdos főnyereménnyel az a debreceni vállalkozó, akit 15 milliárd forintra becsült vagyonával a legmódosabb hajdú-bihariként szoktak emlegetni? – őt magát kérdeztük.

Helyszíni riportunkat a szombati Naplóban olvashatják.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában