Helyi közélet

2015.04.27. 14:09

Két keréken érkezik a kék segítség

Debrecen - A Blue Knights motoros klub egyik célja a baleset- és bűnmegelőzés.

Debrecen - A Blue Knights motoros klub egyik célja a baleset- és bűnmegelőzés.

Sipos Miklós nyugállományú rendőr 2014 nyarán gondolta úgy, hogy alapítani kellene egy klubot a motorozást kedvelő aktív és nyugállományú kollégái számára. Az elképzelést tett követte, ráadásul, ahogy jöttek a további ötletek, a hasonló területen dolgozók (katonák, vám- és pénzügyőrök, nemzetbiztonságiak, határőrök stb.), valamint mentősök, orvosok, polgárőrök, jogászok is lehetőséget kaphattak a taggá válásra. Illetve olyan civilek is, akik büntetlen elő­életűek.

Folyamatosan bővül

Az eredeti Blue Knights szervezet már negyven éve működik az Egyesült Államokban és további huszonöt országban, Magyarországon azonban korábban még nem alakult ilyen klub, így Sipos Miklós kapva kapott a lehetőségen: ebből lett aztán a Blue Knights Law Enforcement Motorcycle Club Hungary I. A névben az egyes azt jelzi, hogy több országos csapat szervezése is tervben van: a jelentkezések beérkezése mellett a debreceni klub jelenleg 25 taggal működik, de húsz fővel hamarosan megalakul a budapesti egyesület is.



A biztonságos motorozásért

Ahogyan honlapjukon olvasható, a tagok a társadalom azon speciális rétegébe tartoznak, akik a törvény betartása és betartatása mellett álltak és állnak ki, így céljuk, hogy Magyarországon csökkenjen a motoros balesetek száma, egyre kevesebben legyenek azok a motorosok, akik a szabályokat tudatosan felrúgva veszélyeztetik saját vagy mások testi épségét, életét. Ezért több vezetéstechnikai tréninget és gyakorlatot tartanak majd a megyében. Távlati elképzeléseik között szerepel egy gyakorlóhely kialakítása is a volt tankpálya területén.

HBN-VÉZS


Karitatív tevékenységük

Sipos Miklós érdeklődésünkre azt is elmondta, emellett karitatív tevékenységet is folytatnak: pénzbeli és dologi adományok (élelmiszerek, ruházati és használati tárgyak, játékok) gyűjtése, raktározása és a rászorulókhoz való eljuttatása, balesetben elhunyt árván maradt gyerekek családok segítése, támogatása, véradások szervezése. Első nagyszabású rendezvényük a gyermeknaphoz kapcsolódóan május 30-án lesz, amelyet főként hátrányos helyzetű fiataloknak szerveznek. Emellett már több felkérés is érkezett hozzájuk különböző sport és kulturális rendezvények biztosításra, felvezetésére, részvételre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában