Helyi közélet

2015.04.24. 08:18

Jegyzet: Senki nem felelős

<em>Egymást érik mostanában a pénzügyi cégek botrányai. A sor a Széchenyi-bankkal kezdődött, majd jött a DBH bank, a Buda-Cash, a Hungária értékpapír és a Quaestor. A sort a Kun-Mediátor zárta. Zárta?</em> Orosz Csaba jegyzete.

Egymást érik mostanában a pénzügyi cégek botrányai. A sor a Széchenyi-bankkal kezdődött, majd jött a DBH bank, a Buda-Cash, a Hungária értékpapír és a Quaestor. A sort a Kun-Mediátor zárta. Zárta? Orosz Csaba jegyzete.

Érdekes módon miközben az illetékes állami vezetők azon aggódnak, hogy a károsultak közül ki hogyan fogja visszakapni a bent ragadt pénzét, azzal senki nem törődik, hogy mit műveltek, hogyan végezték a munkájukat a pénzintézeteket felügyelő hivatalok. Korábban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, mostanában a Magyar Nemzeti Bank volt hivatott az ellenőrzésre. A botrányok kitörése előtt utóbbinál állították, hogy online módon, mindent látnak, ami a pénzintézeteknél történik. Aztán kiderült, hogy a csődbe ment cégek nagy részénél sok éven keresztül folytatták a visszaéléseket. A gyanú szerint volt olyan, ahol legalább 15 éve működtek szabálytalanul. A felügyeletet ellátó hatóság képviselői mostanában nagyon csendben vannak, sehol nem nyilatkoznak, nem jelennek meg a nyilvánosság előtt. Senkit le nem váltanak közülük, senki fel nem mond! Talán tudtak a dolgok ilyetén állásáról, csak valaki „odaszólt”, hogy nézzenek félre?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában