Helyi közélet

2015.04.08. 13:28

Jegyzet: Kell az a csődbiztos!

<em>A magáncsőd intézményére már évek óta égető szükség van. Vegyünk egy sajnos elég általános példát</em>. Sz. Fabók Ágnes írása.

A magáncsőd intézményére már évek óta égető szükség van. Vegyünk egy sajnos elég általános példát. Sz. Fabók Ágnes írása.

Átlagos Tamás keményen dolgozott, biztosnak hitt munkája és megtakarítása mellé deviza­hitelt vett fel, hogy házat vegyen. Jött a létszámleépítés, s a szépen felépített élet bedőlt. A folyton növő törlesztőrészleteket fizetni kellett, a rezsiszámlák jöttek, munka sehol, a ház helyhez kötötte. Évek teltek el, míg talált valamit. Addigra viszont maga alá temette az adóssághegy. Pedig Átlagos Tamás se buta, se felelőtlen nem volt, egyszerűen a körülmények áldozata. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy agglegény. Mert mi lett volna, ha mindez két gyerek, gyesen lévő asszony mellett történik?! Pedig ilyen példát is bőven találni az országban. Ráadásul a nehéz helyzetben lévők sajátja, hogy képtelenek megőrizni nyugalmukat, kapkodva hoznak rosszabbnál rosszabb döntéseket. Nekik nélkülözhetetlenül fontos lenne az évek óta emlegetett családi csődbiztos, hogy végül ne gyermekeiket elveszítve, nincstelenként nyelje el őket az adósságingovány, hanem egy kívülálló – akár kemény – irányításával kikormányozzák életük hajóját a bajból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában