Helyi közélet

2015.04.18. 07:41

Biztonsági övek és kerékpárok a teszten

Biharkeresztes - A berettyóújfalui rendőrkapitányság baleset megelőzési céllal bemutatót tartott. Egy biztonsági öv szimulátor segítségével demonstrálták ugyanis a biztonsági öv használatának fontosságát.

Biharkeresztes - A berettyóújfalui rendőrkapitányság baleset megelőzési céllal bemutatót tartott. Egy biztonsági öv szimulátor segítségével demonstrálták ugyanis a biztonsági öv használatának fontosságát. Az érdeklődők beleülhettek és megtapasztalhatták, hogy egy kisebb ütközésnél milyen biztonságot nyújt a bekapcsolt biztonsági öv: megvéd a szélvédőn való kizuhanástól, vagy a műszerfalba történő becsapódástól.

A rendezvényt megelőzően a rendőrök a helyi iskolákban figyelemfelkeltő plakátokat helyeztek el, amelyeken értesítették a tanulókat arról, hogy ha a sportpályára kerékpárral érkeznek, járművüket átvizsgálják, a hiányosságokat pótolják. Így aztán jó néhány csengő, prizma, lámpa talált gazdára.

Mellényt kaptak

Mindezeken túl, egy 15 kérdésből álló tesztlapot is kitölthettek a látogatók a szabályos és biztonságos kerékpáros közlekedésre vonatkozóan. Valamennyi vállalkozó kedvű „tesztelő” láthatósági mellényt kapott.

HBN–NYG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában