Helyi közélet

2015.04.15. 19:16

A hír igaz, az öreg fenyőfák árnyékoltak

Hajdúnánás - A polgármesternek nem volt tudomása bagolyfészkekről a fenyőfákon.

Hajdúnánás - A polgármesternek nem volt tudomása bagolyfészkekről a fenyőfákon.

"Évtizedek óta fülesbaglyok élőhelyeként szolgáló fenyőfákat vágtak ki a hajdúnánási rendelőintézet előtt, a természetkárosítás oka az intézmény napelemes beruházása: az újonnan feltett berendezéseket árnyékolták a fák" - számolt be róla egy hajdúnánási hírportál szerdán.

A Napló is megkereste Szólláth Tibor polgármestert arról érdeklődve, miért vágták ki a fákat? - Több hónapos előkészítő munka eredménye, hogy a rendelőintézet tetőszerkezetén napelem-rendszer épült ki. Ezzel párhuzamosan elkezdődött az ottani park rendezése, s ahogyan azt korábban a helyi újságban is közöltük, vasárnap megtörtént az életkoruknál fogva kiszáradásnak induló, rossz állagú fák kivágása.

A hír tehát igaz, és az is, hogy a fás szárúak gátolták volna a napelemek betervezett energiamennyiség-előállítását - mondta a polgármester. Hozzátette, nem volt tudomása arról, hogy tavasszal ott fészkelnek a baglyok, mert a korábbi évek tapasztalatai szerint a madarak csak télen tartózkodtak a fákon, költési időben nem, ezért megsemmisült fészekről sincs tudomása.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában