Helyi közélet

2015.03.26. 14:21

Szándék van, szerződés még nincs

Debrecen - Debrecen polgármestere szerint hamarosan visszakerül a <em>Krisztus Pilátus előtt</em> című kép a városba.

Debrecen - Debrecen polgármestere szerint hamarosan visszakerül a Krisztus Pilátus előtt című kép a városba.Egyelőre megállapodás van, de aláírt szerződés még nincs a magyar állam és a kanadai Hamilton Galéria között Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című festményének megvásárlásáról – jelentette ki dr. Papp László, (Fidesz-KDNP) polgármester a csütörtöki közgyűlésen Gondola Zsolt (Civil Fórum Debrecen Egyesület) képviselőjének kérdésére. Elmondta: az erre vonatkozó szerződés megkötésére néhány héten belül kerülhet sor.

A legnagyobb vitát a közgyűlésben a Jobbik azon javaslata váltotta ki, mely szerint az aki a Pallagi úti, a Klinika melletti parkolóba legalább két órára jegyet vált, az kapjon egy óra türelmi időt a végén, vagyis egy esetleges idő túllépés miatt ne büntessék meg. A javaslatot elvetették a képviselők.

A mezei őrszolgálat létrehozásáról szóló előterjesztés viszont teljes egyetértésben jóváhagyták, melynek értelmében júliustól hét mezőőr (plusz egy adminisztrátor) vigyáz majd a Debrecen környéki földekre. A szervezet elindításához az önkormányzat 35 millió forintot biztosít, a gazdáknak pedig mezőőri járulékot kell majd fizetniük.

HBN-OCs


Debrecen - Rendes ülését tartotta 9 órától Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése. Élő tudósításunk a helyszínről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában