Helyi közélet

2015.03.15. 13:37

Rockfarsang: már csak emlék

Debrecen - Az egykori debreceni rockbandák tagjai fölött elszállt az idő, de a játékuk nem fakult.

Debrecen - Az egykori debreceni rockbandák tagjai fölött elszállt az idő, de a játékuk nem fakult.

Már csak emlék, mikor még nem voltál, az volt az igazi nyár! Így kezdődik Nagy Feró, illetve a Beatrice legnépszerűbb slágere, amit teli torokból énekelt éjfél felé a Rockfarsang emelkedett hangulatú közönsége. Igaz, már ez is csak emlék, hiszen a bulit február 21-én rendezték a Vojtina Bábszínházban.

A legszebb pillanatokat felidézők persze biztosan nem a Beatrice-dal közös előadását említenék, hanem a negyven–ötven évvel ezelőtti rockslágereket, amelyeket egykor a külföldről becsempészett lemezeken és a Szabad Európa Rádió slágerlistáiról ismertek meg. Az akkori tizen-, és huszonéves debreceniekből alakult rockbandák tagjai – a kezdetleges technikáik ellenére – olyannyira magukkal ragadták kortársaikat, hogy azokban az emlék máig elevenen él. Ez a magyarázat arra, hogy 2014-ben és 2015-ben is megtelt a bábszínház nagyterme a rockfarsangra (a rendezvényt a Pódium Műhely Egyesület elnöke, Szabó Tibor szervezte). A Túlélők, a Lux, Tűzlabda és a Vojtina bábszínész zenekar színvonalas muzsikát szolgáltatott, a vendégek pedig nem kímélték a parkettet.

Pár percre mégis elhalkultak: A sokak által ismert és szeretett Makovei Lászóra emlékeztek, meghallgatva két kedvenc dalát. A rockzenéért rajongó és maga is gitározó Makovei László tavaly még e társaságban töltötte az estét, év végén azonban közlekedési baleset áldozata lett.

A buli folytatásában a rockszámok némelyike úgy szólt, mintha az eredetit hallgattuk volna – mondjuk 1971-ből. A táncolók a szervezőtől végül szinte követelték, hogy ne csak évente egyszer élvezhessék ezt a zenét a kedvenceiktől.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában