Helyi közélet

2015.03.24. 16:47

Oklevéllel elismert klaszterek

Debrecen - A cívisváros leginkább az egészségiparban tud versenyképes lenni.

Debrecen - A cívisváros leginkább az egészségiparban tud versenyképes lenni.

Jelenleg Magyarországon a több mint száz klaszterből harminckettő rendelkezik Akkreditált Innovációs Klaszter címmel, amely komoly elismerést és minősítést jelent. A cím megszerzésével a klaszterek és azok tagjai (vállalkozások és más szervezetek, intézmények) piaci előnyre tettek és tesznek szert - ez elsősorban a közös együttműködésekben nyilvánul meg.



A cívisvárosban ezúttal három egészségipari szervezet kapta meg az Akkreditált Innovációs Klaszter címet Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől: a Pharmapolis Debrecen Innovatív Gyógyszeripari Klaszter, a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter, valamint a Termál-Egészségipari Klaszter. E szerveződések vezetői kedden számoltak be célkitűzéseikről. Szilvássy Zoltán, a Pharmapolis Debrecen Innovatív Gyógyszeripari Klaszter elnöke úgy fogalmazott, a város abszolút érdekelt ezen klaszterek működtetésében, hiszen itt igen magas az egészségiparban dolgozók aránya, e hálózatok pedig versenyképessé tudják tenni a különböző cégeket, termékeket, szolgáltatásokat (mint ahogy Győr versenyképes az autóipar, Miskolc pedig az elektronikai ipar területén). Példaként megemlítette, a Richter gyógyszeripari cég termelőüzeme nem véletlenül települt Debrecenbe.



A 2010-ben megalakult Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter nevében Bács Zoltán elnök és Becsky András menedzser kiemelték, hatékony együttműködéseik vannak és lehetnek hasonló nemzetközi csoportosulásokkal. A Termál-Egészségipari Klaszter nevében Tóth Attila elnök, illetve Gurzó Andrea menedzser úgy nyilatkoztak, szervezetük jelenleg ötven taggal az egész Alföldet lefedi a termálvizes szolgáltatásokkal összefüggésben. Tóth Attila azt is elárulta, pillanatnyilag egy olyan projektjük is folyamatban van, amely a termálvíz energetikai felhasználási lehetőségeit keresi.

HBN-VÉZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában