Helyi közélet

2015.03.11. 14:44

Nézőpont: Cinkos, aki néma

<em>Egy 2014-es felmérés szerint a 15 éven felüli magyar nők 28 százaléka válik fizikai és/vagy szexuális erőszak áldozatává. A családon belüli erőszakkal kapcsolatos vizsgálatok alapján pedig, ahol az asszonyt verik, ott nagy eséllyel a gyerek is áldozat lesz.</em> Sz. Fabók Ágnes írása.

Egy 2014-es felmérés szerint a 15 éven felüli magyar nők 28 százaléka válik fizikai és/vagy szexuális erőszak áldozatává. A családon belüli erőszakkal kapcsolatos vizsgálatok alapján pedig, ahol az asszonyt verik, ott nagy eséllyel a gyerek is áldozat lesz. Sz. Fabók Ágnes írása.

Ennek ellenére, bár tavaly a kormány aláírta, idén mégsem ratifikálta az országgyűlés az Isztambuli Egyezményt, ami nemcsak a nők, de a férfiak, a gyermekek és az idősek védelmének jogi keretét is erősítené. Az ellenzékiek természetesen rögtön ráugrottak a szavazás után a témára, gondolván, meglovagolják, s maguk hasznára fordítják azt. Pedig ez legalább annyira gáz, mint a nemre nyomni. Hiszen – ha lehet hinni a nyilatkozatoknak –, akkor nem is elutasították, „csak” elhalasztották a döntést. Bár – teszem hozzá – ez sem elfogadható egy olyan országban, ahol nap mint nap arról szólnának a hírek, nőket, gyermekeket erőszakoltak meg. Én, ha politikus lennék – na, nem „vakkomondortartó”, csak olyan átlagos, amelyiknek családja és erkölcsi érzéke van –, akkor addig kalapolnék az illetékes párttársaknál, sőt ellenzékieknél, amíg ki nem járom a törvényi szigorítást. A szavazásnál pedig nem bújnék a pártfegyelem mögé, inkább vállalnám a pénzbüntetést az elveimért. Hisz bűnösök közt cinkos, aki néma…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában