Helyi közélet

2015.03.16. 19:46

Irinyis az ország legjobb péktanulója

Nyíregyháza, Debrecen - Vajas kiflit, kerek mákost, uzsonna rudat és mindszenti kalácsot kellett készíteniük.

Nyíregyháza, Debrecen - Vajas kiflit, kerek mákost, uzsonna rudat és mindszenti kalácsot kellett készíteniük.

A májusi szakmunkásvizsgán valamennyi modul teljesítése alól jeles eredménnyel kap felmentést Nagy Dávid, az Irinyi-középiskola diákja, miután a napokban megnyerte a Pék Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjét. Mint arról Hüse Attiláné intézményvezető-helyettes beszámolt, március 3-6. között immár 55. alkalommal rendezték meg a versengést Nyíregyházán, ahol a Debreceni Irinyi János Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskolát Nagy Dávid, valamint Sipos István képviselte.

A háromnapos versenyen az ország 17 szakiskolájából 20 versenyző mérte össze elméleti és gyakorlati felkészültségét sütőipari termék-előállítás és vállalkozási-piaci ismeretekből. Az első napon délelőtt írásban adtak számot tudásukról, délután pedig a szóbeli megmérettetés következett mindenkinek azonos témából. A gyakorlati fordulót az egyik nyíregyházi pékségben rendezték meg, a két csoportban zajló versenyen a vajas kifli, a kerek mákos, az uzsonna rúd és a mindszenti kalács elkészítése volt a feladat.

A pénteki eredményhirdetésen a versenybizottság elnöke elmondta, hogy az utóbbi évek legjobb szóbeli és gyakorlati teljesítményét nyújtották a tanulók, így rendkívül szoros eredmény született. S ebben a kiélezett küzdelemben az irinyis Nagy Dávid lett az első, míg Sipos István a 10. helyen végzett. Dávid ezzel az ország legkiválóbb péktanulója lett, ami már nem először fordult elő az iskola életében.

A tanulók gyakorlati felkészítését a Hajdúsági Sütödék üzemében Szucsik Lászlóné, az elméletit pedig Tormáné Csizmadia Zsuzsanna, Csatáriné Horváth Magdolna, Kovács Erzsébet, Szilágyi László és Lukács Antal pedagógusok végezték.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában