Helyi közélet

2015.03.31. 16:41

Ilyenek az igazi vízimentők

Debrecen - A kupakgyűjtő mozgalom mellett pénzadománnyal is segítik Cseh Annácskát.

Debrecen - A kupakgyűjtő mozgalom mellett pénzadománnyal is segítik Cseh Annácskát.

Szűk három héttel ezelőtt vágott bele a Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület egy összefogásra buzdító akcióba: a debreceni klub egy beteg kislányon, a három és fél éves Cseh Annácskán szeretne segíteni, akinél 2014. júliusában hasi tumort diagnosztizáltak. A pici lány több műtéten is átesett, ám a kezelések ellenére áttétek keletkeztek nála. Annácska azonban igazi hősként küzd, és az őssejt transzplantációra vár. A Debreceni Vízilabda Klub kupakgyűjtő mozgalmat indított, amelyhez rengetegen csatlakoztak, sőt, sokan a kupakok mellett vagy helyett pénzadománnyal támogatják a kislány gyógyulását.

A szabolcsi Cseh család kedden ellátogatott a Debreceni Sportuszodába, ahol a klub vezetése, a DVSE csapatkapitánya, Kállay Márk, valamint Nagy Csilla, a támogatók egyike értékes borítékokat adott át számukra. Megszeppenve érkezett meg a beteg kislány, látszott rajta, hogy fáradt és érhetően nyűgösebb, de így is szó nélkül és szelíd mosollyal szemlélte az eseményeket.

Örömmel adnak

– Az egész klub, szakmai stáb, játékosok, és jóakarók nevében mondhatom, drukkolunk, hogy minél hamarabb meggyógyuljon Annácska – hangzottak Becsky István, a Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület elnökének szavai, mikor átnyújtotta az adományt. Kállay Márk, az OB I-es gárda csapatkapitánya szűkszavúan, ám annál velősebben fogalmazott, mint mondta, a játékosok szíve is benne van a fehér borítékban.



Nagy Csilla, nővére, és két barátnője magánszemélyként szállt be a segítők körébe. – Máskor is támogattunk már rászorulókat, ezt kötelességünknek érezzük. Sajnos tudom, mit élnek át ezek az emberek, éppen ezért nem kérdés, hogy ha tudok, segítek – fogalmazott Nagy Csilla.

– Amikor volt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány által szervezett fotózás, akkor derült ki, hogy mi kupakokat gyűjtünk, és a debreceni klub, Varga Tamás egyből jelezte, támogatna ebben minket. Rengeteget kell utaznunk, a kezelések is sokba vannak, jóleső érzés és hatalmas segítség, hogy ennyien gondolnak ránk, érezzük, nem vagyunk egyedül a bajban – nyilatkozta lapunknak Cseh Miklós, Annácska édesapja, majd hozzátette, lányuk hősként viseli a megpróbáltatásokat, amiből ők is erőt tudnak meríteni.



Mint megtudtuk, továbbra is várják a „gyógyító” kupakokat, melyeket már nem csak a Debreceni Sportuszoda portáján, az erre a célra kihelyezett dobozban, illetve a DVSE második emeleti, 303-as irodájában lehet leadni, hanem további gyűjtőpontokon is (Debrecen, Monostorpályi út 26., Szent Anna út 27., Petőfi tér 16., Kassai utca 4., Nagy utca 83., Budapest, IV. kerület, Klazuál út 2., IV. kerület, Szent Imre út 1. (Ördög Papír), VI. kerület, Teréz krt. 48., V. került, Nyáry Pál utca 10.).

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában