Helyi közélet

2015.03.09. 17:35

Debreceni darab a „válogatottban”

Debrecen - A POSZT-on versenyezhet a Mester és Margarita.

Debrecen - A POSZT-on versenyezhet a Mester és Margarita.

Két fontos színházi seregszemlén szerepelnek a Csokonai Színház előadásai. A Mester és Margarita a POSZT-ra, az Istent a falra festeni a Városmajori Színházi Szemlére kapott meghívást – tudatta hétfőn a debreceni teátrum.

A Mester és Margarita a XV. POSZT versenyprogramjába jutott be. Bulgakov fő művét Rusznyák Gábor állította színpadra. Az idén Balogh Tibor színikritikus, dramaturg, valamint Perényi Balázs drámatanár, rendező válogatott a 2014. március 1. és 2015. március 6. között bemutatott hazai és határon túli magyar színházak előadásaiból – olvasható a közleményben. A válogatók egy év alatt 49 ezer kilométert utaztak és 235 előadást láttak. A hazai színházi szakma legrangosabb seregszemléjét június 4. és 13. között rendezik meg Pécsett.

A Tar Sándor ihlette Istent a falra festeni című előadás a június 18. és július 10. között rendezendő Városmajori Színházi Szemlére kapott meghívást. A versenyprogramba hét nem budapesti színház egy-egy előadását válogatta be a 2014. márciusa óta bemutatott új produkciókból Jászay Tamás kritikus és Miklós Melánia, a színház művészeti és kommunikációs munkatársa, közel ötven produkció megtekintése alapján – derül ki a híradásból.

HBN


Debrecen - A Mester és Margarita – sajátos világ, hangulat, humor, gyönyörűen, aprólékosan…


Debrecen - A segélyen vegetáló, egy helyben járó véglények végül egymás nyakába borulnak…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában