Helyi közélet

2015.03.26. 17:18

A húsvéti népszokásoktól a versekig

Debrecen - <em>Húsvétváró</em> címmel tartalmas és tevékeny délutánra várta az érdeklődőket a Nagyerdei Gondozó Szolgálat Thomas Mann Utcai Idősek Klubja csütörtök délután.

Debrecen - Húsvétváró címmel tartalmas és tevékeny délutánra várta az érdeklődőket a Nagyerdei Gondozó Szolgálat Thomas Mann Utcai Idősek Klubja csütörtök délután.

A rendezvényen a saját klubtagok és a társklubok tagjainak részvétele mellett ott voltak mintegy harmincan azok a nyugdíjasok is, akiket Debrecen nyugdíjas korú lakosai köréből hívtak a rendezők.

A gondozó szolgálat és klubjuk rövid bemutatása után húsvéti népszokásokat idéztek fel a jelenlévők, majd a húsvéti jelképeket ismertették a klub dolgozói. Húsvét a művészetekben címmel képes ismeretterjesztő előadás hangzott el Göncziné Jeczkó Tünde, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Nyugdíjasok Háza fiókkönyvtárának vezetője előadásában. A klubtagok Húsvéti vidám népi feleselők címmel verseket mondtak. A jelen levő férfi klubtagok minden hölgyet meglocsoltak, és a vendéglátás sem maradt el az esemény végén.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában