Helyi közélet

2015.02.02. 07:40

Volt rendőr a vádlottak padján

Debrecen - A debreceni ruhalopás miatt hat nővel szemben is vádat emeltek.

Debrecen - A debreceni ruhalopás miatt hat nővel szemben is vádat emeltek.

Végrehajtandó börtönbüntetést kért a Debreceni Nyomozó Ügyészség arra az ex-rendőrre, aki bűntársai közreműködésével éveken át dézsmálta egy általa őrzött ruhabolt árukészletét. A vádhatóság közlése szerint a 38 éves debreceni férfi a bűncselekmény idején a rendőrség hivatásos állományú tagja volt, szolgálati viszonya a büntetőeljárással összefüggésben szűnt meg.

A vádlott szabadidejében hozzátartozója vagyonvédelmi cégének dolgozott, esetenként biztonsági őri feladatot vállalt. 2010 októberében megismerkedett egy debreceni bolt vezetőjével, aki munkát adott neki az üzletében. A vádlott a bolt kulcsairól másolatot készített, majd egyik rokona, illetve nőismerősei számára – összesen hat személynek – ruházati termékeket tulajdonított a gondjaira bízott üzletből. A ruhákat a vádlott-társak a nyitvatartási idő alatt kiválasztották és megadták a paramétereket a rendőrnek, aki zárás után elvitte azokat. A férfi 2013 novemberéig 1 millió forintot meghaladó kárt okozott (a nyomozóknak 828 ezer forint értékű ruhát sikerült lefoglalni).

Az ügyészség a volt rendőrt nagyobb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettével vádolja. A „kedvezményezetteket” szintén lopás miatt vonják felelősségre, esetükben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, pénzbüntetésre, próbára bocsátásra tettek indítványt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában