Helyi közélet

2015.02.22. 07:24

Szeretetről, szexről, mindennapokról

Debrecen - Laár: Amit az ember akar ma, az a karma, és ez akad beléd, mint a karma.

Debrecen - Laár: Amit az ember akar ma, az a karma, és ez akad beléd, mint a karma.

Szervusztok embertársaim, szépséges embertársaim! – üdvözölte az előadásának mintegy százötven fős közönségét Laár András buddhista tanító, előadóművész szombat délután a debreceni ifjúsági házban. Laár, aki egyébként a KFT együttes oszlopos tagjaként, illetve Besenyő Pista bácsiként is ismert, buddhista tanítóként ötödik alkalommal jött el Debrecenbe.

Om meditációval kezdte az előadást, amit egy jóval hosszabb zenei meditációval fejezett be. Közte pedig csak úgy záporoztak az életbölcsességek a színpadról. Ezek betartásával – állítja – el sem kell vonulni a világtól, nem kell naphosszat meditálni, akkor is eljuthatunk egy bizonyos szintű megvilágosodáshoz, és ami a leglényegesebb, boldogok lehetünk. Előadás fő vonulata a tantra volt, ami természetesen nem egyenlő a szexualitással, bár az is része annak. A tantra egyszerűen – Laár András megfogalmazásában – nem más, mint élni a hétköznapi életet úgy, hogy a mérgeket elixírré alakítjuk. Ennek technológiája a szeretet. És ha szóba került a szexualitás, az egyszerűen nem bűn – jelentette ki. Hiszen ahhoz „legyen valami, ahhoz a valami kell”. Mi több, „ebből a valamiből épül az egész világunk”, tehát, ez nem lehet bűn – vonta le a következtetést az előadó, aki egyszer-egyszer lekedvesezte, lecicázta a hallgatóságot.

Előadása zárásaként hosszasan beszélt a szeretetről, amely minden dolog fenntartója, mindennek az összetartó ereje. Gyűlölet helyett a szeretetet javasolja mindenkinek, majd egy „Mindenkinek legyen jó!” kívánságmondattal köszönt el.

HBN

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában