Helyi közélet

2015.02.23. 18:21

Nem tudják, miért is kerül többe

Debrecen - Sajtótájékoztatón fogalmazták meg kételyeiket a DK-s politikusok; a Fidesz frakció reagált.

Debrecen - Sajtótájékoztatón fogalmazták meg kételyeiket a DK-s politikusok; a Fidesz frakció reagált.Vajon miért kerülhet kétszer annyiba a nyugati kiskörút második üteme, mint amennyibe az első ütem került? – ezt a kérdést boncolgatta Varga Zoltán és Korcsog György, a debreceni közgyűlés két DK-s politikusa az Arany János és a Nemzetőr utca sarkán hétfőn megtartott sajtótájékoztatóján. Az első ütem körülbelül 540 méter, kétszer két sávos szakasz a pótmunkákkal együtt 1,2 milliárd forintba került, míg a második ütem kicsivel rövidebb hosszban, az elsővel megegyező körülmények között végzett munkával és tartalommal pótmunkák nélkül már bruttó 2,719 milliárd forint a terv szerint.

– Azonnali hatállyal kezdjék meg a pályáztatási rendszer felülvizsgálatát, igazságügyi építési szakértő vizsgálja meg, hogy egy kilométer árra vetítve miért kerül többe a kiskörút második üteme, mint az Abony-Fegyvernek között épülő, műtárgyakkal teli sztráda. Hogy lehet az, hogy ugyanaz a cég, jobb gazdasági körülmények között, 2 évvel később, szinte ugyanazt a munkát kétszer annyiért végzi el? – fogalmaz Varga Zoltán.

Alaptalan híresztelésekkel, tudatlanságot tükröző vádaskodással igyekszik a Demokratikus Koalíció két önkormányzati képviselője megtéveszteni a debrecenieket a Nyugati kiskörút fejlesztésével kapcsolatban – áll Balázs Ákosnak, a városi közgyűlés Fidesz-KDNP frakcióvezetőjének Naplóhoz eljuttatott közleményében. A DK-s politikusok állításai hamisak, közléseik alaptalanok és durvák – folytatja. A második ütem egy összetett fejlesztés, amely nem 530 méter útépítésről szól, annál sokkal komplexebb. Négy jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki, több helyen talajcserét kell végezni, megtörténik a növényzet rendezése is és megújul a környék közműhálózata. A 2,719 milliárd forintnyi fejlesztés nyílt közbeszerzési eljárás révén valósul meg. Minden műszaki tartalom és a pályázat eredménye nyilvános – olvasható a közleményben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában