Helyi közélet

2015.02.21. 17:02

Megbukott a Google füstjelzője

Debrecen - A Nest Protectet még a „Googlerek” is cikinek tartják.

Debrecen - A Nest Protectet még a „Googlerek” is cikinek tartják.

A Google füstjelző berendezése páratlanul jó ötlet lenne, már csak a hibátlan működésre kellene rábírni. Az eszközhöz még egy applikáció is letölthető, melynek segítségével távolról figyelhetjük otthonunk biztonságát az interneten keresztül.

A százdolláros kütyüről viszont már korábban is hallottunk rosszakat, múlt évben például a gyártó arra is rájött, hogy a kézmozdulat, ami a gép elcsendesítésére szolgál, nagyon hasonlít arra, amikor a füstöt próbáljuk elhessegetni magunk elől vész esetén.

Egy internetes videótesztben a feltöltő 6 percen keresztül próbálja kikapcsolni a rendszert sikertelenül, egy nyugodt hang csak azt ismételgeti, hogy a vészjelzés innen nem kapcsolható ki. Más Nest Protect használók rávilágítottak arra is, hogy a masinának szokása összezavarodni, és ok nélkül riasztani. A termék miatt még a Google fejlesztői is szégyellik magukat.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában