Helyi közélet

2015.02.23. 17:13

Koncz Zsuzsa Debrecenben

Debrecen - „<em>Köszönet, hogy ott lehetek, ahol vagyok; az lehetek, aki vagyok, s azt tehetem, amit szeretek!</em>”

Debrecen - „Köszönet, hogy ott lehetek, ahol vagyok; az lehetek, aki vagyok, s azt tehetem, amit szeretek!

Koncz Zsuzsa, a magyar popzene nagyasszonya tavaly márciusában a Papp László Sportarénában mutatta be Tündérország című lemezét – amit azóta számos koncertszínpadon ismételt már meg, immár arany- és platinalemezesként. E koncertsorozat következő állomása idén tavasszal Debrecen.

Az új dalok mellett felhangzanak azok az ikonikus szerzemények is, amelyek nélkül egy Koncz Zsuzsa-koncert elképzelhetetlen. A zenekar tagjai: Závodi Gábor billentyűs, zeneszerző, szövegíró, hangmérnök, zenei producer, Tiba Sándor dobos, Maróthy Zoltán gitáros, énekes és II. Lengyelfi Miklós basszusgitáros, bőgős.

Még mindig lámpalázas vagyok, most is rettentően izgulok minden fellépés előtt"– vallja az énekesnő honlapján. "A publikum megbecsülése és szeretete az, ami miatt soha nem gondoltam azt, hogy hiábavaló lenne mindaz, amit teszek.”

Fél évszázada

Koncz Zsuzsa az első Ki mit tud?-on (tehetségkutató vetélkedő, MTV, 1962.) vált országosan ismertté. 1963-tól amatőrként énekel, az Omega az Illés, majd a Metró zenekarokkal. Első átütő sikere 1966-ban a Rohan az idő című dal volt. Lemezfelvételeit az Illés együttessel, majd a Fonográffal készítette, megszűnésük után a legjobb hazai stúdiózenészekkel dolgozott. Dalait a legkiválóbb magyar zeneszerzők szerzik, a szövegeket Bródy János írja. Több tucat album, aranylemezek, kitüntetések jelzik eddigi pályafutását. Számtalan hazai és külföldi fesztiválon aratott sikert, koncertezett és készített tévéműsorokat.

A zenekar tagjai közül a dobos debreceni származású, így az ő révén, illetve az eddigi élmények alapján nagyon pozitív érzésekkel jönnek Debrecenbe „haza”.

Nem véletlen a koncert március idusához közeli dátuma. Koncz Zsuzsa és az általa közvetített Bródy-szövegek hangulata, hatása tisztelgés az egykori márciusi ifjak forradalmi lelkülete előtt.

HBN


Március 16-án 19 órától a Kölcsey Központban hallhatja élőben a debreceni közönség Koncz Zsuzsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában