Helyi közélet

2015.02.26. 09:47

Klasszikus a színen

Debrecen - A Mester és Margarita – sajátos világ, hangulat, humor, gyönyörűen, aprólékosan…

Debrecen - A Mester és Margarita – sajátos világ, hangulat, humor, gyönyörűen, aprólékosan…

Bulgakov klasszikusát idézi színpadra legközelebbi bemutatóján a Csokonai Színház, Rusznyák Gábor rendezésében. A premiert február 27-én, pénteken tartják a nagyszínpadon.

Találkozásból

A zseniális orosz író, Mihail Bulgakov fő műve, A Mester és Margarita az egyik legtöbbet elemzett irodalmi mű – valódi klasszikus alkotás, amelyet filmen és színházban is számtalanszor feldolgoztak. A Csokonai Színház művészei a mozgás, a zene és a színészi játék találkozásából próbálják meg előhívni Bulgakov regényének hangulatát – mutat rá közleményében a teátrum.

Hogyan lehet átadni?

- A mű színpadra alkalmazásában az a legnagyobb kérdés, hogy a történetmesélés szintjén túl hogyan lehet átadni azt a sajátos világot, hangulatot, humort, amelyet az író olyan gyönyörűen és aprólékosan felépített a regényben – fogalmaz Rusznyák Gábor.

– Alkotóemberként nagyon nemes kihívás egy ilyen fontos regénnyel foglalkozni. Az a fajta lehetetlenség, amely egy regény színpadra adaptálásában rejlik, az a kérdés, hogy a nagyon gazdag szövetű, sok rétegű és a történetiségén túl más szinteken is működő irodalmi anyagot hogyan lehet a színpadi térben megmutatni, vonzza az embert – idézi közleményében a rendező szavait a debreceni teátrum.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában