Helyi közélet

2015.02.23. 11:37

Kivetítőn tájékoztatnak a rendőrök

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság épületébe látogatók az áldozattá válás kockázatának és az áldozatsegítő szolgáltatások igénybevételének lehetőségeiről kivetítőn kapnak tájékoztatást.

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság épületébe látogatók az áldozattá válás kockázatának és az áldozatsegítő szolgáltatások igénybevételének lehetőségeiről kivetítőn kapnak tájékoztatást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által kiírt pályázat keretében az Áldozatok Napja alkalmából 2015. február 22-én digitális kivetítőt állított rendszerbe a Debreceni Rendőrkapitányság Budai Ézsaiás utcai főépületének ügyfélvárójában.

A rendőrkapitányság épületébe látogatók az áldozattá válás elkerülésének és a kockázatok csökkentésének lehetőségeiről, valamint az áldozatsegítő szolgáltatások igénybevételéről és annak feltételeiről kapnak – különböző témájú bűnmegelőzési kisfilm segítségével – a monitoron keresztül tájékoztatást.

A kivetítő rendszer Debrecenben már a tömegközlekedési eszközökön és az egészségügyi intézményekben bevezetett rendszerekhez hasonlóan működik és azt a célt szolgálja, hogy a bűncselekményekkel összefüggésben sérelmet szenvedett személyek és hozzátartozóik

  • tájékoztatást kapjanak az áldozatsegítő szolgáltatásokkal és az eljárások egyes szakaszaival kapcsolatban,
  • segítséget kapjanak az áldozatok személyiségi, adatvédelmi, büntetőeljárási jogainak érvényesítéséhez, a különböző segélyszervezetekkel való kapcsolatfelvételhez,
  • tanácsokat kapjanak az újbóli áldozattá válásuk elkerüléséhez.
  • A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság "Az összefogás erősítése a bűnmegelőzésben" című nyertes pályázata keretében a közeljövőben további frekventált helyre is nagyképernyős monitort tervez kitenni, hogy minél több debreceni lakos szerezhessen ismereteket arról, hogyan tudják elkerülni az áldozattá válást, illetve ha már bajba kerültek, hogyan tudják az áldozatsegítő szolgáltatásokat minél gyorsabban igénybe venni és érdekeiket érvényesíteni.

    - Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában