Helyi közélet

2015.02.20. 15:14

Két napig egy töltéssel

Debrecen - Egyre többet bírnak a laptopok akkumulátorai.

Debrecen - Egyre többet bírnak a laptopok akkumulátorai.

Sok mindentől függ, hogy mennyi idő alatt merülnek le kedvenc munkaeszközeink, de úgy tűnik, a legújabb fejlesztésekkel már sikerült elérni a 22 órás üzemidőt. Ez bőven elég két napi tennivaló elvégzésére, ha nem használjuk a gépet megállás nélkül. Régóta van már lehetőségünk hatalmas tápegységeket vásárolni hordozható számítógépekhez, de ezek akkorák, hogy ennyi erővel az otthoni PC-t is magunkkal hurcolhatnánk. A modern kor készülékeivel szemben felállított elvárások majdnem teljesíthetetlenek, de a mérnökök kitesznek magukért.

A Stamina-mód nem egy új keletű dolog, korábban mobilos platformon lehettünk hálásak az okostelefonok életének meghosszabbításáért. Noteszgépek esetében másképpen működik, például az Intel 5. generációs processzorai már alkalmasak a beállítás hatékonyságának növelésére. A fényerő csökkentésével is csalhatunk az üzemidőn és a notebook paraméterei is sokat nyomnak a latba, nem mindegy hány wattos, de az sem, hogy a kijelző mekkora felbontásra képes.

A jelenlegi 22 óra még csak a kezdet, a technikai fejlődés megállíthatatlan, ez a kapacitás csak növekedni fog.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában