Helyi közélet

2015.02.24. 11:55

Feladatokról, célokról, lehetőségekről szóltak

Debrecen - Az összejövetelt a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) szervezte.

Debrecen - Az összejövetelt a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) szervezte.A kormányhivatalok és a települések közötti együttműködés, valamint a 2014-2020 közötti európai fejlesztési időszak önkormányzatokat érintő lehetőségeinek bemutatása volt a fő témája a megyeházán kedden megtartott polgármesteri fórumnak. A települési társulás, mint minden évben, az idén is megrendezi valamennyi megyében a tájékoztató összejövetelt.

Tapolczai Zoltán, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője a települési önkormányzatok és a járási kormányhivatalok együttműködéséről beszélt annak kapcsán, hogy ezekben a hetekben, hónapokban a településektől számos feladat átkerül a kormányhivatalokhoz. A jelenleg zajló folyamat célja, hogy az átállás a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Ellenkező esetben ezt a közös ügyfélkör szenvedi meg. Ha tisztázott, kinek mi a dolga, akkor működőképes a közös munka.

Dr. Zongor Gábor, a TÖOSZ főtitkára az önkormányzatok érdekvédelmi munkája hatékonyságának erősítését szolgáló magyar-norvég kapcsolatok programról beszélt. Norvég támogatással, három-három önkormányzati szövetség és minisztérium részvételével folyamatosan képzéseket és programokat kínálnak a résztvevő önkormányzatoknak.

HBN


Küldöttek, régi-új vezető

A TÖOSZ országos küldöttgyűlésén képviselik Hajdú-Bihar megyét:

  • Vass Mária (Bojt)
  • Beke Imre (Nádudvar)
  • Csige Tamás (Hajdúdorog)
  • Tóth József (Polgár)
  • Megyei tagozat vezetője, országos elnökségi tag:

  • Tóth József
  •  

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában