Helyi közélet

2015.02.24. 13:26

Egyre többen vágynak a természetbe

Budapest - Töretlen a magyar nemzeti parkok népszerűsége, tavaly 1,4 millióan látogattak el hazánk nemzeti parkjaiba.

Budapest - Töretlen a magyar nemzeti parkok népszerűsége, tavaly 1,4 millióan látogattak el hazánk nemzeti parkjaiba. A 2013. évihez képest 42 ezerrel többen keresték fel a bemutatóközpontokat, barlangokat, turista utakat, ökoturisztikai szálláshelyeket szerte az országban – tájékoztatta a kormany.hu portált V. Németh Zsolt államtitkár, aki hozzátette, hogy különösen nagy volt az emelkedés a Bükki Nemzeti Parkban, ahol 25 százalékkal több vendég volt, de 10 százalék feletti a növekedés a Duna-Ipoly, Duna-Dráva, Körös-Maros és a Fertő-Hanság területén is.

A növekedés nem csak a kiváló programoknak köszönhető, hanem ez embereknek egyre fontosabb a természet ügye és ez az elmúlt évek fejlesztéseinek is köszönhető – mondta az államtitkár. Az utóbbi években 30 milliárd forint értékben mintegy 100 ezer hektáron javult a természeti élőhelyek minőségét. Az idén 9 milliárd forint értében kezdődtek el a fejlesztési programok. Ez az összeg a választási ciklus végére eléri a 30 milliárd forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában