Helyi közélet

2015.02.16. 17:07

Czibi Norbi: „nem bántam meg semmit!”

Budapest, Püspökladány - Bár Mirát nem sikerült legyőznie, csalódottságát igen. Reményekkel telve várja, mit hoz számára a jövő. Interjú Czibi Norbival, a Rising Star második helyezettjével.

Budapest, Püspökladány - Bár Mirát nem sikerült legyőznie, csalódottságát igen. Reményekkel telve várja, mit hoz számára a jövő. Interjú Czibi Norbival, a Rising Star második helyezettjével.

– A döntőben vetített kis film forgatása előtt borotválkoztam, amikor Majka meglátott, rámförmedt: „leborotváltad a szakállad? Az egy baljós előjel!” Talán ő már érzett valamit – mesélte egy nappal a Rising Star című verseny döntője után Czibi Norbi, akinek minden bizonnyal az országszerte megjegyezték a nevét. A püspökladányi srác előképzettség és tapasztalat nélkül, tavaly októberben állt először a zsűri elé, hogy utána egészen a TV2 tehetségkutatójának második helyéig meneteljen. A vasárnapi döntőben a győzelemtől kevesebb mint fél százalék választotta el, a szavazók 52,15 százalékát sikerült meggyőznie, míg ellenfele, Várhegyi Lucas Palmira 52,51 százalékot ért el. Érzéseiről, terveiről, és természetesen a versenyről kérdeztük a műsor legsikeresebb férfi énekesét.

Mi volt az első gondolatod, amikor kiderült, csak néhány szavazaton múlt a győzelmed?

Czibi Norbi: Nem gondolkodtam ezen, csak azt értettem meg abban a pillanatban: vége, ezt most Mira nyerte. Inkább azon járt az eszem, mit szúrtam el a dal közben, mert éreztem, hogy az utolsó szám már nem sikerült olyan jól, szétcsúsztam.

A nagynéném mondta is, pontosan lehetett látni, hol estem ki a dalból: amikor elkezdtem nézni a falat, mennyi kell még, hogy beteljen. Igaza volt, én is emlékszem, az utolsó két-három sornál elengedtem az egészet…

Csalódott vagy?

Czibi Norbi: Vasárnap még az voltam. Emiatt a stáb bulira sem mentem el. Üresnek, fáradtnak éreztem magam a műsor után. Nem bírtam volna tovább mosolyogni. Aztán, míg unokanővérem csepeli lakása felé tartottunk, tudatosult bennem: csak egy hajszál választott el a győzelemtől.



Most próbálok előre nézni. Nagy reményeim vannak, hogy a menedzsment lát bennem fantáziát. Vannak lekötött fellépéseim is, tehát valami elindult. Remélem folytatódni is fog.

Amikor elkezdtem a versenyt, már tudtam, mindegy, hol végzek, boldog leszek és folytatni fogom. Akkor is az lettem volna, ha az első élőben előadott dalomnál, a You are so beutifulnál nem emelkedett volna fel a fal, hiszen soha előtte akkora színpadon nem álltam. Ehhez képest a második helyet elérni, olyan képzett énekesekhez képest, akik évek óta benne vannak ebben a szakmában, azt gondolom nincs miért szégyenkeznem.

Hogyan képzeled a jövőt? Szeretnéd szólóban folytatni?

Czibi Norbi: Nem szeretnék eltűnni az emberek tudatából. De, nem vagyok jártas a szakmában, épp ezért azt gondolom, mindenben egyeztetnem kell a menedzsmenttel, abszolut rájuk kell bíznom magam. Amit ők javasolnak, el fogom fogadni, s bízom benne, hogy nem bánom meg.

Szeretnék fellépéseket – ha nem túl nagyképű ezt így megfogalmazni –, s ha egy év múlva lehetne egy lemezem… A Rising Star albumra már kaptam egy saját dalt, aminek a zenéjét Kállay-Saunders András szerezte, a szövegét pedig Tabár Istvánnal közösen írtuk.

Van-e bármi, amit megbántál a verseny során?

Czibi Norbi: Semmit sem.

Mi lesz az, amit megteszel, ha lecsendesedik a hajtás?

Czibi Norbi: Nem is tudom. Még nem igazán vágyom haza, hiszen itt most még sok dolog történik velem, de azért szeretnék a régi barátaimmal találkozni. S bízom benne, hogy az újakkal is megmarad a kapcsolat. A Facebook-on van egy kis chat ablak a „kori maestrok” (mindig terveztük, hogy elmegyünk korcsolyázni, de aztán sosem volt rá időnk), amiben Fórizs Olivér, Szén Alexandra, Kovács Gyopár, Palmer Izsák és Takács Máté van benne. Velük barátkoztam össze a legjobban.



Mostanában sok időt van velünk Mira is, rajtuk kívül még Singh Vikivel tartom a kapcsolatot, remélem ezek megmaradnak.

Mit üzensz azoknak a rajongóidnak, akik bundabotrányt emlegetnek?

Czibi Norbi: Nem az én feladatom, hogy állást foglaljak. Azt akarom hinni, hogy nem az volt, hanem egy tisztességes verseny. Szerintem az döntött, hogy kit szeretnek az emberek, és a TV2-nek sem érdeke, hogy befolyásolja ezt.

Nem szeretem azt a szót, hogy rajongó, hiszen nem tudom elképzelni, hogy valaki értem rajong, de azoknak az embereknek, akiknek tetszett, amit csináltam, szeretném megköszönni, hogy támogattak és szavaztak rám. Nagyon klassz dolog ezt átélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában