Helyi közélet

2015.01.13. 15:34

Közmunkaprogramot indítanának hajléktalanok számára

Hajdú-Bihar - Országos hajléktalan közfoglalkoztatási program indítását tervezi 2015-ben a Belügyminisztérium (BM) Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága.

Hajdú-Bihar - Országos hajléktalan közfoglalkoztatási program indítását tervezi 2015-ben a Belügyminisztérium (BM) Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága. Ehhez nemrégiben az önkormányzatoktól kért információt a BM arról, hogy mely településeket és milyen mértékben érinti leginkább a hajléktalanság problémája, valamint javaslatot arról, hogy melyek azok az önkormányzatok (esetleg civil szervezetek, egyházak), ahol országos közfoglalkoztatási program keretén belül jelentős létszámú hajléktalan foglalkoztatásának megszervezésére lát lehetőséget. Hajdú-Bihar megyéből 60 ilyen személyről érkezett információ – tudatta portálunkkal a Belügyminisztérium Parlamenti Sajtóosztálya.

Az országos és egyéb startmunka mintaprogramokat 2013-2014 évben is igen széles körben, többféle tevékenység megvalósítása mentén támogatta a Belügyminisztérium. A hajléktalan személyek jelentős része álláskeresési ellátásban sem részesül, mivel ezeket a lehetőségeket már kimerítették, vagy nem is szereztek rá jogosultságot, mivel nem rendelkeztek még munkahellyel. A program célcsoportját ezek a hajléktalanok képezik. Számukra az elsődleges munkaerő-piac, valamint egyéb közfoglalkoztatási program nem kínál értékteremtő tevékenységet. Az elindítani kívánt program célja, hogy a foglalkoztatott hajléktalanok által létrehozott értékek a köz számára is élvezhetővé és adott esetben felhasználhatóvá váljanak. Továbbá hozzájárul ahhoz, hogy az alapvető munkahelyi viselkedési formák automatizmussá váljanak, ehhez a hajléktalanoknak hosszabb időre, akár fél évre is szükségük van” – áll a BM tájékoztatásában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában