Helyi közélet

2015.01.20. 07:26

Felfüggesztett a volt alpolgármesternek

Debrecen - M. Attila szintén képviselő bűntársával együtt kampánycélokra kért „vissza” kétmillió forintot.

Debrecen - M. Attila szintén képviselő bűntársával együtt kampánycélokra kért „vissza” kétmillió forintot.Jogerősen 2 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel és az elsőfokú határozatot megváltoztatva 250 ezer forint pénzbüntetéssel is sújtotta a Debreceni Ítélőtábla hétfőn Hajdúsámson volt fideszes alpolgármesterét, M. Attilát. Őt és egy volt sámsoni képviselőt, P. Eleket hivatali vesztegetés elfogadása bűntett miatt marasztalta el a bíróság. Utóbbi vádlott, a sámsonkerti településrész ex-képviselője esetében maradt az elsőfokú ítéletben foglalt 50 ezer forint pénzbüntetés.

M. Attila és P. Elek nem tagja a jelenlegi hajdúsámsoni képviselő-testületnek; a volt alpolgármester 2013-ban a trafikpályázat nyertesei között volt.

Jóval áron felül

A bíróság megállapította tényállás szerint a 2006-ben képviselőnek megválasztott vádlottak programjában már szerepelt a sámsonkerti egészségház, és a 2010. évi önkormányzati választás közeledtével P. Elek egyre erőteljesebben hangoztatta e vállalást. A hajdúsámsoni képviselő-testület 2009-ben eldöntötte: vagy egy önkormányzati ingatlanon, vagy új ingatlan vásárlásával valósítják meg a beruházást. Egy helyi lakos fel is ajánlotta a házát, s az ítélet alapján a fideszes M. Attila ekkor határozott úgy, hogy a vételt követően visszakér egymilliót kampánycélra. 2010 januárjában az önkormányzat műszaki bizottsága megállapította: a felajánlott ingatlan önmagában szűkös, a mellette lévő is kellene. A tulajdonos 18 milliót kért a házért, a szakértő azonban az ingatlanok vételárát 10,6 illetve 14,5 millió forintban állapította meg. M. Attila mindkét tulajdonostól 1-1 millió forintot kért vissza, az üzenetét P. Elek közvetítette. Ezt azonban visszautasították, így az adás-vétel meghiúsult.

2010 márciusában a sámsonkerti egészségház ügyét felfüggesztették, majd az év augusztusában P. Elek a képviselő-testületi ülésen, majd egy lakossági fórumon is a jelenlévők tudomására hozta bűntársa ikerházakkal kapcsolatot kérését.

HBN


Debrecen - A vád szerint a két képviselő kampánycélra akart pénzt szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában