Helyi közélet

2015.01.09. 13:52

A sérültek jobban vannak, a ház statikusra vár

Mikepércs - Ideiglenesen a lányánál húzódott meg a néni, akinek autó fúródott a hálószobájába.

Mikepércs - Ideiglenesen a lányánál húzódott meg a néni, akinek autó fúródott a hálószobájába.Közel 30 év munkája is kérdésessé vált a közelmúltbeli mikepércsi baleset után, mert még nem tudni, vissza lehet-e költözni az épületbe, amelynek a hálószobájába hajtottak autóval. Statikusokra vár ennek megítélése, a szakember megrendelése pedig első körben az ott élő idős nénire, lánya segítségével.

Bizonyára ismerik olvasóink az ominózus mikepércsi Petőfi utcai kanyart, amit valóban csak 30 kilométer per óra sebességgel érdemes bevenni, télen pedig másképp nem is igen lehet – mutatja a baleset is, amely épp a kanyarban történt, ahol kisodródott egy autó.

- 1986-ban vásároltuk a házat, gyermekkoromban is emlékszem, hogy történt több baleset is itt: hol busz hajtott le az útról, vagy autó „jött be” az udvarba, s egyszer már személyautó is ütközött az épületnek – mesélte Garainé Zahorján Mária, a ház tulajdonosának lánya, aki családjával a szomszédban él jelenleg is. Édesanyja ideiglenesen hozzájuk költözött, a ház sérülései, ablaka most OSB-lapokkal van körbefedve, amit az önkormányzat végeztetett el.

- Édesanyám lelkileg megtört, hiszen sok év munkája vált bizonytalanná. Szerencsére a balesetkor ő éppen az udvaron tartózkodott, ezért abban nem sérült meg, viszont a helyszínelés közben mégis elesett, ezért orvoshoz kellett kísérni. Az önkormányzattól nem kértük az elhelyezését - de köszönet az eddigi segítségükért - ám a hozzánk költözés csupán ideiglenes megoldás. A házon van lakásbiztosítás, ezért felvettük a kapcsolatot a vétkes sofőr biztosítójával, várjuk a jelentkezésüket. Emellett a statikus költsége az, ami ránk hárul – mondta Garainé Zahorján Mária. Úgy véli továbbá, hogy nemcsak ők, hanem a járdán közlekedők is veszélyben vannak, ha a sofőrök nem tartják be a sebességkorlátozást, ezért szeretnék, ha a közeljövőben szalagkorlátot helyeznének el azon az útvonalon.

Jobban vannak

A magyar rendszámú BMW-típusú személygépkocsiban három felnőtt és egy gyermek utazott, mindannyian megsérültek a balesetben. A felnőttek sérülése súlyos volt, az egy év körüli gyermek könnyebb sérüléseket szenvedett, de őt is kórházba vitték. Megvédte a gyermekülés.

- A csütörtök déli információk szerint három sérültet ápolnak a Kenézy Kórházban, a sofőr csuklótörést szenvedett, ellátták a sérülését, jelenleg stabil az állapota, várhatóan pénteken hazaengedik – mondta el a Naplónak Szentgyörgyi János, a Kenézy Kórház sajtószóvivője. - A feleségének darabos orrcsonttörése volt, a fül-orr-gége osztály szakorvosai és a traumatológusok megoperálták, helyreállították a sérülését, állapota stabil, a tervek szerint a hétvégén hazamehet. A traumatológiai őrzőben van az a 39 éves nő, akinek légmelle volt, őt becsövezték. A csöveket várhatóan a mai napon veszik ki, ezen kívül darabos boka- és lábcsonttörése is volt, az állapota stabil. A sérült nő jelenleg lábadozik, egyelőre nem tudni, mikor mehet haza – számolt be a sérültek állapotáról a szóvivő.

HBN-BB


Mikepércs - Egy út menti lakóháznak ütközött egy személyautó Mikepércsen január 5-én délben - a baleset a 47-es főút településen átvezető szakaszán történt. A műszaki mentéshez érkező Debreceni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „B” szolgálati csoportját különös beavatkozás várta.


Lakóháznak csapódott Mikepércs belterületén egy személyautó hétfőn, négyen megsérültek - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.


Mikepércs - Közlekedési baleset történt Mikepércs belterületén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában