Helyi közélet

2014.12.09. 16:38

Szeretet és jóérzés visszajár

Hajdúböszörmény - A szociális munka napja alkalmából köszöntötték a terület szakembereit.

Hajdúböszörmény - A szociális munka napja alkalmából köszöntötték a terület szakembereit.

Teréz anya szavaival fejezte ki az önkormányzat megbecsülését a szociális szféra munkatársai felé Sőrés István, Hajdúböszörmény alpolgármestere a közelmúltban: „Ossz szeretetet, bárhova mész: Legfőképpen a saját házadban… Ügyelj rá, hogy mindenki jobb érzésekkel, és boldogabban távozzék tőled, mint ahogy jött. Légy Isten jóságának élő kifejezése; jóság ragyogjon a szemeidben, a mosolyodban; meleg, üdvözlő szavaidban.”

Szolgálat, hivatás

Magyarországon az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami valamilyen szociális kezelést, gondozást igényel, ezért szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka: szolgálat ez a szó legnemesebb értelmében. Gyakorlói sajátos tudás birtokosai, akik a támogatást, segítséget igénylők részére a konkrét, azonnali, olykor nélkülözhetetlen segítségen túl konfliktuskezelő, válságmegoldó technikákat, módszereket is átadnak, hogy a mindennapi életben való boldogulást megkönnyítsék. A szociális munka egyidős az emberiséggel, hiszen minden közösség gondoskodik az elesettekről, szegényekről, betegekről. Míg sok évszázadon keresztül az egyházak látták el a karitatív munkákat, ma már jórészt az állam feladata a szociális ellátás biztosítása. Ebben a munkában különösen fontos partnereink a szociális munka világában tevékenykedő emberek, akik napi kapcsolatban vannak a rászorulókkal. Őszinte megbecsülésünket fejezzük ki azoknak, akik nap mint nap hitükkel és meggyőződésükkel azon fáradoznak, hogy a rászorulóknak – legyen az gyermek, felnőtt, időskorú, fogyatékos, szenvedélybeteg, pszichiátriai beteg, hajléktalan – az emberi méltóságot tiszteletben tartva adják meg a tőlük telhető segítséget. Azok előtt a szociális területen irányító-, intézményfenntartó feladatot ellátó kollégák előtt is tisztelgünk, akik nélkül nem lenne működtethető a szociális intézményrendszer – fogalmazott Sőrés István. Az eseményen ünnepi műsorral és elismerésekkel köszönték meg a szociális ellátó rendszer munkatársainak tevékenységét.

HBN

Elismerések

  • Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetsége Emlékplakettet adományozott, és egy Emléklapon köszönetét fejezte ki Fórizs László, szociális ügyekért felelős alpolgármester részére, az idősekért végzett munkájáért, a részükre nyújtott támogatásáért.
  • Magyar Istvánné mentálhigiénés munkatárs (Fazekas Gábor Idősek Otthona)
  • Pap Sándorné kisgyermeknevelő ( Városi Bölcsőde)
  • Papp Mária pszichológus (Szociális Szolgáltatási Központ)
  • Szász Andrea osztályvezető (Polgármesteri Hivatal Humán és Igazgatási Osztály)
  • Szőllős Sándor rendőr törzszászlós, körzeti megbízott
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában