Helyi közélet

2014.12.23. 16:49

Praktikus tudnivalók az ünnepekre

Debrecen - Az időjárás várhatóan nem, a kereskedők azonban tartják magukat a naptárhoz: december 24-én az üzletek eltérő időpontban, de többnyire kora délután zárnak be és csak december 27-én reggel nyitnak.

Debrecen - Az időjárás várhatóan nem, a kereskedők azonban tartják magukat a naptárhoz: december 24-én az üzletek eltérő időpontban, de többnyire kora délután zárnak be és csak december 27-én reggel nyitnak.

A benzinkutak és vendéglátóhelyek az ünnep alatt is üzemelnek. Szerdától nem dolgoznak a hivatalokban, ügyintézni csak december 29-étől lehet majd. A megyeszékhelyen december 24-én, 25-én és 26-án reggel 8-tól este 10 óráig a Nap Patika (Hatvan u. 1.), 22 órától reggel 8-ig a Libra Patika (Nagyerdei krt. 98.) lesz ügyeletes.

Változik a közösségi közlekedés rendje is. A MÁV szerelvényei lehetőség szerint több kocsival, december 24-én (szerda) szombati, december 25-től 27-ig ünnepnapi, december 28-án vasárnapi menetrend szerint közlekednek. A Hajdú Volán december 24-én a szabadnapra, december 25-27-ig a munkaszüneti napokra, majd december 28-án a hét első tanszünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napra vonatkozó menetrend szerint közlekedteti járatait. A helyi buszok Hajdúszoboszlón december 24-én csak 16 óráig járnak.

A DKV járatai szerdán 16 óráig szombati, szabadnapi menetrend szerint közlekednek, majd egyenkénti indulási idők alapján, 21.30 óra után már nem járnak. Karácsony két napján a villamosok, trolibuszok és autóbuszok vasárnapi, munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek, a reptéri és az Auchan járatok leállnak.

A DKV által üzemeltetett parkolókra szerdán a szombati, december 25-én és 26-án az ünnepnapnak megfelelő díjfizetési kötelezettség vonatkozik.

HBN


Debrecen - A munkanap-áthelyezések, a karácsonyi ünnepek és az újév idején a parkolási rend a felszíni fizető várakozóhelyeken az alábbiak szerint alakul.


Debrecen - 2014. december 22. és 2015. január 4. között a téli szünet és az ünnepek ideje alatt a helyi közösségi közlekedés rendje a megszokottól eltérően alakul.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában