Helyi közélet

2014.12.09. 14:32

Modern hangzásvilág mindenkinek

Debrecen - Zenei élmény vár ránk az év végén: Szentpéteri Csilla és Vásáry André ad koncertet a Kölcseyben.

Debrecen - Zenei élmény vár ránk az év végén: Szentpéteri Csilla és Vásáry André ad koncertet a Kölcseyben.

Izgalmas zenei kalandozásban lehet részük azoknak, akik részt vesznek Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezett Adventi jótékonysági koncerten. A részvétel egyébként támogatást is jelent az Árpád téri templom felújítási munkálataihoz. Az est két sztárja Szentpéteri Csilla zongoraművésznő, és Vásáry André, az angyali hangú férfiszoprán énekes a Szentpéteri Csilla & Band hattagú formációjával lép színpadra.

Klasszikus zenei átiratok

A tüzes lobogást, a latin temperamentumot képviseli Szentpéteri Csilla, aki klasszikus zenei átirataival azt kívánja megmutatni, hogyan szólalna meg a mű, ha a szerzője ma élő kortársunk lenne. A stílusok, technikák, műfajok ötvözéséből új minőséget alkotó művésznőt az osztrák sajtó a „crossover királynőjének” nevezte. – Nagy öröm, hogy segíthetek – mondja Szentpéteri Csilla. – Szeretném, ha sok fiatal jönne el, és örömmel fogadná a régi értékeket modern hangzásvilággal ötvözve. Debrecen különösen kedves nekem, sok barátom él itt, és sok sikeres koncertet adtunk már.

Jó szándékú emberi arc

Az egyedi és különleges hangú férfi szoprán énekes, Vásáry André a szülővárosában áll színpadra. – A pályám innen indult, mindig örömmel és büszkeséggel térek ide vissza – vallja Vásáry André. – Számomra az Árpád téri templom emblematikus épület, egy jó szándékú emberi arcot jelenít meg. Éppen száz éve, 1914. január 18-án szentelték fel. Az elmúlt száz év alatt háborús sérülések, pusztító viharok és az idő vasfoga rongálta az épületet, amelynek helyreállítása halaszthatatlanná vált. Ehhez szeretnénk hozzájárulni az Adventi koncerttel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában