Helyi közélet

2014.12.08. 13:31

Magyar csárdással búcsúztatják az évet

Debrecen - Csárdások és nagy múltú, közismert népzenék is szerepelnek majd a programban.

Debrecen - Csárdások és nagy múltú, közismert népzenék is szerepelnek majd a programban.

Grandiózus ünnepi koncerttel zárja az évet december 28-án 19.30 órától a 100 Tagú Cigányzenekar a Kölcsey Központban, a műsorból nem maradhatnak ki a legismertebb csárdások sem.

Az igazi művésznek legnagyobb jutalma a taps – fogalmazott Horváth Jenő, a 100 Tagú Cigányzenekar művésze legutóbbi debreceni látogatásakor, amikor bejelentették, hogy december végén országjáró turnéja alkalmával Debrecenbe is visszatér a jövőre fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő világhírű zenekar.

Hungarikummá vált

A Magyar Örökség díjas 100 Tagút idén további rangosabb hazai elismeréssel tüntették ki: A hungarikumok gyűjteményébe választották a zenekart, nagyon sokat dolgoztunk, sok munka áll a kitüntető cím mögött, szerencsére ezt még az idén elhunyt Buffó Rigó Sándor, az együttes elnöke is megélhette – idézte fel 2014 legörömtelibb és legszomorúbb pillanatait Horváth Jenő.

A Kölcsey Központban december 28-án este fellépő 100 Tagú Cigányzenekar teljese zenekari felállásban érkezik ünnepi nagykoncertjével a cívisvárosba, elöljáróban a műsorról pedig a zenekar tagjai annyit már elárultak, hogy a ráadás számokban mindenképpen a magyaros íz dominál majd, csárdások és nagy múltú, közismert népzenék is szerepelnek majd a programban.

HBN–SZL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában