Helyi közélet

2014.12.17. 09:14

Jegyzet: (Ál)valóságíró

<em>Habony Árpád olyan, mint a földönkívüli létforma: sokan sejtik, hogy létezik, időnként fotókon is fel-feltűnik – vasárnap például a Gucci táskájával a kezében –, mégis csak a kiváltságosak beszélhetnek vele</em>. Szabó Zsolt László jegyzete.

Habony Árpád olyan, mint a földönkívüli létforma: sokan sejtik, hogy létezik, időnként fotókon is fel-feltűnik – vasárnap például a Gucci táskájával a kezében –, mégis csak a kiváltságosak beszélhetnek vele. Szabó Zsolt László jegyzete.

Talán ezért lengi körül annyi rejtély a miniszterelnök és néhány más kormánytag tanácsadójaként emlegetett férfit. Emlékezetes, amikor a sajtóban felröppent a neve az Egyesült Államokból kitiltottak között, nem szóban, hanem – ha úgy tetszik –, egy facebookon megjelent képpel „üzent”. Az előző héten Lázár János és Rogán Antal beszéltek arról az RTL Klubnak, hogy rendszeresen találkoznak Habonnyal. Mint elhangzott, a tanácsadó senkivel sem áll szerződésben, így nem tudni, miből fedezi luxusmértékűnek tűnő kiadásait. Skizofrén helyzet az, amiben megjelenik. A tanácsadói szerepkör ugyanis inkább a háttérszerepre kárhoztatná, az viszont szemmel láthatóan nem ízlik neki. Noha ő maga nem szokott nyilatkozni, jól látszik, nincs ellenére a feltűnősködés. Ő a NER egyik „állatorvosi lova”, megmutatja, miért megtévesztő a rendszer működése. Kirakatembere a nemzeti konzultáció és a rezsicsökkentés által fémjelzett szemfényvesztő álvalóságnak. Nem véletlenül. Sajtóértesülések szerint az egész az ő kreálmánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában