Helyi közélet

2014.12.08. 11:40

Így táncolnak a ladányiak – adventi néptáncgálán

Püspökladány - <em>Angyalok a földre szálltak</em> címmel adott adventi műsort a Pici Tádé, a Kicsi Tádé és a Tádé együttes, valamint a Csimi Handa-Banda Gyermek Népizenekar vasárnap délután Püspökladányban, a Dorogi Márton Művelődési Központban.

Püspökladány - Angyalok a földre szálltak címmel adott adventi műsort a Pici Tádé, a Kicsi Tádé és a Tádé együttes, valamint a Csimi Handa-Banda Gyermek Népizenekar vasárnap délután Püspökladányban, a Dorogi Márton Művelődési Központban. A nagysikerű, teltházas előadáson Koloszár Erzsébet népzenepedagógus csoportjai mutatták be, mit tanultak ebben az évben. Az esemény különlegessége volt, hogy a zenés-táncos hagyományőrzés első számaként fellépő felnőtt csoportban Tiszai Zsuzsa és Lovas Bálint koreográfiájára együtt ropta a moldvai táncokat az együttes régebbi és jelenlegi tagjai.

Az „idősebb” korosztály után a legfiatalabbak, az óvodások léptek színpadra, majd sorra következtek a különböző korosztályt képviselő csoportok. A műsor egyben a Csenki Imre Alapfokú Művészeti Iskola néptánctagozatának vizsgaelőadása is volt. A már említett két táncíró mellett Koloszár Erzsébet koreográfiáit is színpadra vitték a ladányi hagyományőrzők.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában