Helyi közélet

2014.12.18. 13:45

Eddát is lehet kérni karácsonyra

Debrecen - Az elmúlt négy évtizedet jubileumi szuperkoncerttel ünnepli a zenekar.

Debrecen - Az elmúlt négy évtizedet jubileumi szuperkoncerttel ünnepli a zenekar.Több mint harminc stúdiólemezzel, több mint ötmillió eladott albummal és negyven évvel a háta mögött végre újra Debrecenben koncertezik az Edda Művek – december 28-án a Lovardában zenélnek Pataky Attiláék.

Pataky Attila 23 éves korában Slamovits István, Barta Alfonz, Zselenc László és Csapó György társaságban alapította meg az Edda Művek zenekart, pontosan negyven évvel ezelőtt. Néhány éven belül az ország egyik legismertebb fiatal bandájává váltak, 1978-ban a Piramis előzenekaraként már több ezer ember előtt koncertezhettek a Budai Ifjúsági Parkban. A populáris rock zenét játszó csapat lelkes rajongóinak azonban még majdnem két évet kellett várniuk az első Edda-nagylemezre, amely 1980-ban jelent meg, olyan megaslágerekkel, mint a Minden sarkon álltam már vagy az Elhagyom a várost.

Nem csoda, hogy öt dallal is szerepeltek ekkor az Ifjúsági Magazin slágerlistáján. Ezután felpörögtek az események a zenekar háza táján, 1981-ben már a második albumot is a kezükbe vehették az „eddások”, egy nemzedék himnuszává vált a korong talán legismertebb felvétele, a Kölyköd voltam.

Mindezek a nagy slágerek élőben szólnak majd jövő héten vasárnap a Lovardában, ahol az elmúlt négy évtizedet jubileumi szuperkoncerttel ünnepli a zenekar, melyre a jegyek akár karácsonyi ajándékként is örömet okozhatnak a családtagoknak, barátoknak.

HBN-SZL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában