Helyi közélet

2014.12.18. 13:29

160-szoros donort köszöntöttek Debrecenben

Debrecen - Hét kiemelkedően magas véradásszámú donort köszöntött a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete az idei véradóbálon.

Debrecen - Hét kiemelkedően magas véradásszámú donort köszöntött a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete az idei véradóbálon.

Díjátadás, műsor, finom falatok és tánc – megtöltötték az éttermet a donorok a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradóbálján az Abigél Többcélú Intézményben az elmúlt szombaton. Ezek az ünnepek és estek olyan alkalmak, amikor a Vöröskereszt minden ember nevében kifejezheti megbecsülését a donorok iránt, és hangot adhat tettük társadalmi fontosságának.

Életmódot vált, hogy vért adhasson

Szinte rekordnak minősülő véradásszámú jubilálókat köszönthetett idén a területi szervezet vezetősége és munkatársai a végső összesítések után. Szalontai Attila 160-szor adott vért. Mint elmondta, nagyon szeretné folytatni a véradást, ám jelezték az orvosok, hogy egészségi állapota most nem engedi ezt meg. Úgy döntött ezért, hogy életmódot vált, és – ha meggyógyul – tovább növeli véradásainak , s ezzel párhuzamosan az általa megmentett életeknek a számát.

Szintén kiemelkedően magas véradásszámért vehetett át díjat Várkonyi József, aki 150-szer nyújtotta segítő karját. Az ünnepségen ajándékkal köszöntötték Szécsi Imrét, akit Pro Vita Díjjal ismert el a Magyar Vöröskereszt az országos ünnepségen. Mint korábban írtuk, a 148-szoros véradó 19 éves kora után folyamatosan adott vért. Fájlalja, hogy egészségi állapota miatt ezután már nem segítheti ily módon embertársait.

Rajtuk kívül három életmentő vehetett át magasabb fokozatú elismerést: Bagoly Gyula 110-szeres, Baji László és Papp Sándor 100-szoros véradásért.

Összesen 80 véradót tüntetett ki a területi vezetőség a 2014-es bálon, a 30-szoros véradókkal nyitva a sort. A mindennapok csendes hőseit színvonalas műsorral ünnepelték a szervezők: a Szivárvány csoport zenés műsorral érkezett a böszörményi úti Kiskorú Fogyatékosokat Ellátó Intézményből. Csodálatos dalaikat az Abigél Többcélú Intézmény táncosainak előadása követte, majd Biró Judit – a 2014-es év Debrecen Hangja cím tulajdonosának – az előadása zárta a műsort.

- Piros Éva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában