Helyi közélet

2014.11.20. 17:09

Újra találkozhat a „nagy generáció”

Debrecen - Budapest, Győr és Veszprém mellett Debrecenben ad koncertet a fél évszázados múltú Illés együttes.

Debrecen - Budapest, Győr és Veszprém mellett Debrecenben ad koncertet a fél évszázados múltú Illés együttes.Ötven esztendőt már két ember öltőben lehet mérni, ilyen hosszú múltra tekint vissza az Illés együttes - fogalmazott a legendás szerzőpárosból, a szövegíró Bródy János a december 21-ei fellépésüket beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón. A jubileumi koncertet sokan búcsúfellépésnek gondolhatják, de arra már sosem lesz esély, hiszen az együttesből a dobos Pásztory Zoltán és az alapító Illés Lajos sajnos már nem él - tette hozzá a zeneszerző Szörényi Levente. S, hogy a Beatünnep elnevezésű Főnix Csarnokbeli esemény aparopója végképp tisztázva legyen, Rosta Mária producer elmondta, 83-ban került kapcsolatba a zenekarral, melynek átlag ötévente igyekszik fellépéséket szervezni a köztudatban tartva a magyar rocktörténelem meghatározó együttesét.

A debreceni fellépést szervező Gag Management Kft. vezetője, Szabó Béla pedig arról beszélt, hogy az eredetileg csak a Papp László Sportarénába tervezett jubileumi koncert vidékre „költöztetésének” ötlete a Vujicsics együttes Nagytemplombeli koncertjén vetődött fel közte és Szörényi Levente között. Ehhez kapcsolódtak Papp László polgármester szavai, aki a legendás páros között ülve bevallottan elfogódva köszönte meg, hogy a Főnix Csarnokban is fellépnek, majd átadta nekik a város ajándékait a születésnapra emlékeztetve, amit egy ünnepi torta elfogyasztása is megerősített.

A decemberi koncert menetét Rosta Mária ismertette. Eszerint a Levente öccsével, Szabolccsal kiegészülő trió egy hattagú rock-szekció kíséretében a 18 legnépszerűbb dalt adja elő önállóan, míg ugyanennyit a jelen ismert előadói tolmácsolnak, majd egy 20 számos egyveleg zárja a kétórásra tervezett eseményt.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában