Helyi közélet

2014.11.28. 08:13

Okleveles juhtenyésztők lettek

Debrecen - Hódmezővásárhelyen és Debrecenben összesen ötvenegy fő vizsgázott le a héten.

Debrecen - Hódmezővásárhelyen és Debrecenben összesen ötvenegy fő vizsgázott le a héten.

Az első juhos gazdálkodó képzés résztvevői a három hónapos képzést követően, csütörtökön adtak számot tudásukról a Debreceni Egyetemen.

Hölgyek is

A sikeres vizsgák után ünnepélyes keretek között kapta meg oklevelét az a huszonegy gyakorló juhász - köztük több hölgy - , aki elsőként vett részt a Debreceni Egyetemen juhos gazdálkodó képzésében. Az ünnepségen Hajduk Péter, a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetségének ügyvezető igazgatója köszönetet mondott a Debreceni Egyetem oktatóinak a képzésért, valamint elismerését fejezte ki a gyakorló juhtenyésztőknek a sikeres vizsgákért. Komlósi István, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja köszöntőjében kiemelte, hogy nagy feladatot vállalt magára az egyetem és a Magyar Juh- és Kecsketenyésztők Szövetsége a juhos gazdálkodó képzés elindításakor.

Mit tanultak?

A dékán kifejtette: az iskolapadba ismételten beülő felnőttek a képzés során fajtaismeretet, szaporodásbiológiát, gyepgazdálkodást, tartástechnológiát és gazdálkodási ismereteket tanultak, valamint megismerkedte a juhtenyésztés legfontosabb kérdéseivel. Komlósi István hozzátette, hogy a diákoktól kapott információk alapján, tudni lehet, hol van az ágazatban tudáshiány. Két helyszínen, Hódmezővásárhelyen és Debrecenben összesen ötvenegy fő vizsgázott le.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában