Helyi közélet

2014.11.19. 16:37

Nyakunkon a karácsony!

Debrecen - Megkezdték a karácsonyi vásár faházainak összeszerelését a Nagytemplom előtt.

Debrecen - Megkezdték a karácsonyi vásár faházainak összeszerelését a Nagytemplom előtt.Bár az időjárás még sokkal inkább az őszt mint a telet idézi, a főtéren és a Piac utca sétálóövezeti részében hozzáláttak a szokásos karácsonyi vásár előkészítéséhez. A Kossuth szobortól a régi városháza főbejáratáig tartó, vasárnap kezdődő Aranycsengő Vásár területén 67 faházat állítanak fel – tudtuk meg az eseményt rendező Debreceni Közterületfelügyelet Piaci Osztályának vezetőjétől.

Minőségi termékek

Ónadi János elmondta: az ebben a formában immár ötödik ilyen rendezvényen az árusok elsősorban kézzel készített, minőségi karácsonyi ajándéktárgyakat fognak kínálni. Így lesznek például népművészeti termékek, ékszerek, édességek, mézeskalácsok, bőrdíszművek, kések, kerámiák, gyertyák, díszek. De az sem maradhat hoppon, aki könyvet, vagy parfümöt szeretne majd a karácsonyfa alá tenni.

A vásárban megéhezőkről, megszomjazókról öt vendéglátós fog gondoskodni. Náluk egyebek mellett sült gesztenye, forralt bor, kürtős kalács, meleg tea, toroskáposzta és hamburger is lesz.

A nyitva tartási szabályok szerint az árusok reggel 9-től 20 óráig, a vendéglősök 21 óráig kínálhatják portékáikat. Ugyanakkor minden kereskedőnek legkésőbb délben kötelező kinyitni.

Miközben idén is olyan sokan akartak a főtéren árulni, hogy már nem jutott mindenkinek hely, addig a Petőfi téri sátras vásárt éppen az érdeklődés hiánya miatt nem tartják meg - tudtuk meg.

Szilveszteri korzó

A december 23-áig tartó Aranycsengő Vásárban egy kézműves pavilon egy napra 11 816 forintba kerül, míg egy nagy vendéglátós pavilon 27 480 forintba kerül. Karácsonyra a faházak nagy részét elviszik. A Szilveszteri Korzó december 27-én kezdődik. A maradó néhány kézműves szilveszteri kelléket fog kínálni és ital is kapható marad – ismertette a közterület felügyelet illetékese .

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában