Helyi közélet

2014.11.17. 19:33

Kormánykritika két helyszínen

Debrecen - Egymástól függetlenül, de azonos időpontban két demonstrációt is tartottak a kormány intézkedéseivel elégedetlen civilek kedden este a belvárosban.

Debrecen - Egymástól függetlenül, de azonos időpontban két demonstrációt is tartottak a kormány intézkedéseivel elégedetlen civilek kedden este a belvárosban. A Kossuth szobornál a devizahitelesek nevében előbb a főszervező Stefánné Tóth Judit beszélt, aki elmondta a megye 10 országgyűlési képviselőjét várták a térre, hogy mutassák meg, átérzik a kárvallottak problémáját. Mivel senki nem volt jelen közölük, csak a mintegy 150 főnyi hallgatóságnak játszották le a Fidesz prominenseinek a témában tett korábbi nyilatkozatát. Eközben Orbán Viktor és Kósa Lajos bejátszott mondatait is füttykoncert és pfujolás kísérte. Később a megjelentek a Bem térre vonultak fáklyákkal.

A városháza előtt a kormány adótervezete ellen tüntettek mintegy százan azok, akiket már korábban is utcára vitt a netadó. A Rutz Tamás főszervező által összehívott tiltakozók közül többen éles szavakkal bírálták a kormányt, a bekiabálók pedig lemondásra buzdították.

HBN-ÉP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában