Helyi közélet

2014.11.04. 13:32

Ezrek követik a „zabkásakirálynőt”

Debrecen - Krisztina a saját életét akarta megváltoztatni, de végül a családjáét, sőt másokét is sikerült.

Debrecen - Krisztina a saját életét akarta megváltoztatni, de végül a családjáét, sőt másokét is sikerült.– Tizenhat éves voltam, amikor úgy döntöttem elegem van abból, hogy mindig én vagyok a társaságban a „kövér lány”. Egyik napról a másikra elkezdtem egészségesen táplálkozni és mozogni – idézte fel a kezdeteket a debreceni Gökler Krisztina, aki azóta 15 kilótól szabadult meg, kicsattan az egészségtől, s nemrég a félmaratont is lefutotta. Mindez azonban még nem lenne elég ahhoz, hogy az amerikai BuzzFeed beválogassa Instagram-oldalát a világ 16 legjobb, egészséges életmódot népszerűsítő fotós mikroblogja közé. Pedig ez történt, s ennek oka leginkább az étrendjében keresendő.

Régen „dugdosta”

Krisztina ugyanis nem a „hagyományos” saláta-csirke-rizs vonalat képviseli, amikor az ételeit készíti.

– Imádom a zabkását és rengeteg elkészítési módját ismerem. Tizenhat évesen azonban még inkább dugdostam a kajámat az osztálytársak elől, nem pedig büszkén mutogattam – utalt a kezdetekkor tapasztalt nehézségekre. Hiába szerették ugyanis Fazekas-beli társai Krisztit, szokatlan volt számukra, hogy hamburger, vagy hagyományos ételek helyett inkább kölest, zabkását, és persze rengeteg zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt.

– Akkor vett fordulatot az életem, amikor megkaptam az iPhone-omat és regisztráltam az Instagramra. Kinyílt előttem a világ. Rájöttem, hogy nem csak én imádom az egészséges ételeket, nemcsak én vagyok zabkásafüggő – mesélte mosolyogva tavaly augusztusi felfedezését.

Profi módjára

A fiatal hölgy ezután rejtegetés helyett fotózta az általa készített fogásokat, legnagyobb meglepetésére pedig azt tapasztalta, hogy a világ minden tájáról pozitív visszajelzéseket kap. Mára odáig jutott, hogy profikat megszégyenítő ételkompozíciókat készít, s úgy fotózza le, hogy senki meg nem mondaná a képekről, hogy nem hivatásos fotós készítette.

– Reggelente van, hogy egy órát is bíbelődök a fogások elkészítésével, a tálalással, de nem okozhatok csalódást a követőimnek. Előfordult, hogy anyáék döbbenten nézték ahogy a fél konyhát kihordtam a kertbe egy jó fotóért, amit egyébként továbbra is a telefonommal csinálok – avatott be a kulisszatitkokba, hozzátéve: szerencsére a családja is támogatta a törekvéseiben.

Tavaly augusztus óta Oatmeal_queen_ (nagyjából annyit tesz zabkásakirálynő) oldalának több, mint 4200 követője van a világ minden tájáról Amerikától Japánig. Ehhez a számhoz azonban – mint Kriszta megjegyezte – jelentősen hozzájárult a BuzzFeed-es megjelenés, amikor egyik napról a másikra több száz új követője akadt.

A képeit kommentálók hozzászólásaiból az is kiderült, nemcsak a mindig változatos receptötletek és alapanyag variációk vonzzák az embereket, hanem Kriszti őszintesége, vidámsága, s az, hogy másokat is változtatásra inspirál példájával.

– Nem csak a zabkásáról szól a „blog”. Írok benne a sporthoz fűződő kapcsolatomról, bemutatom az elért teljesítményeimet, hogy ezzel is ösztönözzem az Instagram életmódváltó közösségét, mert ez valójában egy nagy család – vallja Gökler Kriszinta, aki 19 évesen, az eddig elért sikerek ellenére sem szállt el. Sőt, nagyon is két lábbal a földön áll és tervezi a jövőjét. – Jelenleg a Budapesti Gazdasági Főiskola turizmus-vendéglátás szakán tanulok, s szeretnék is a szakmában elhelyezkedni – mondta az Észak-keleti Napló kérdésre.

HBN-Sz. Fabók Ágnes


Nem pénzkérdés

A fotók alapján úgy tűnhet, hogy ezek az ételek drága alapanyagokból készülnek, Gökler Krisztina azonban épp az ellenkezőjét állítja. - Nagyon olcsó, könnyen elkészíthető és szinte végtelen sok variációban ízesíthető. Az alapanyagok beszerzése sem nehéz. Én például vásárláskor a nagy bevásárlóközpontokat célzom meg, mert ott mindent megkapok. Van, aki több száz forintot költ hamburgerre, én meg 150 forintért veszek fél kiló zabpelyhet - jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában