Helyi közélet

2014.11.14. 19:30

Egyelőre minden nyitott

Hajdú-Bihar - A kiskereskedők örülnének, a szakszervezetek viszont elbocsátásoktól tartanak.

Hajdú-Bihar - A kiskereskedők örülnének, a szakszervezetek viszont elbocsátásoktól tartanak.

A nagy áruházláncok rosszul, a kiskereskedelmi egységek viszont jól járhatnak azzal a törvénymódosító javaslattal, amely értelmében a 400 négyzetméternél nagyobb árusítóterű üzletek nem tarthatnak nyitva vasárnaponként. A tervezetet a KDNP-frakció nyújtotta be, a fogadtatása viszont nemcsak a kereskedelmi szektor szereplői osztja meg, hanem – a nyilatkozatok alapján úgy tűnik – a kormánypártokat is. A kereszténydemokraták azzal érvelnek, hogy így több ideje jutna a bolti eladóknak és a vásárlóknak a családjukra. A koncepcióval az ellenzéki pártok mellett több érdekvédő szervezet sem ért egyet.

A LIGA szerint komoly elbocsátásokkal, a munkájukat megőrzők számára jövedelemcsökkenéssel, az államnak pedig komoly bevételkieséssel járna a március 1-jétől hatályos törvény; a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége pedig azt közölte: népszavazást kezdeményez, ha elfogadja a parlament a javaslatot.

A nekünk nyilatkozó élelmiszerüzlet-tulajdonos örömmel fogadná a törvényt. Szerinte ez ösztönzőleg hatna a kisvállalkozásokra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában