Helyi közélet

2014.10.31. 11:07

Videó: Virágárusok és rendőrök a bűnmegelőzésért

Debrecen - A zavartalan megemlékezés érdekében a Debreceni Köztemető környékén szórólapokkal hívták fel a rendőrök az odaérkezők figyelmét értékeik védelmére.

Debrecen - A zavartalan megemlékezés érdekében a Debreceni Köztemető környékén szórólapokkal hívták fel a rendőrök az odaérkezők figyelmét értékeik védelmére.Hajdú-Bihar megyében a rendőrség már a halottak napját megelőző napokban megkezdte bűnmegelőző tevékenységét. Ha a temető környékén szolgálatot teljesítő rendőrök azt észlelik, hogy a leállított járműben értéktárgyat hagyott tulajdonosa, azt egy szórólap hátrahagyásával jelzik, hogy legközelebb ne hagyja ott értékeit. Amennyiben nem maradtak feltűnő helyen fontos tárgyak, arról is jelzést kap a tulajdonos.

Az idei évtől kezdve a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a temető környékén működő virágárusokat is bevonta a bűnmegelőzésbe. Az eladók a vásárlóknak a virágok mellé egy rövid bűnmegelőzési tájékoztatót is átadnak, amellyel felhívják a figyelmet a szükséges óvintézkedések megtételére. A temetőbe látogatók nem csak a virágosoktól, de a Debreceni Rendőrkapitányság szolgálatot teljesítő járőreitől is kaptak olyan bűnmegelőzési kiadványt, mely a zavartalan megemlékezés céljából tartalmaz hasznos vagyonvédelmi tanácsokat.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában