Helyi közélet

2014.10.07. 18:56

Üres tárca és tele szív: nem pihe a SZÖSZ tette

Debrecen - A színpadra hívva emelik „szemmagasságba” a háttérbe szorult sérülteket.

Debrecen - A színpadra hívva emelik „szemmagasságba” a háttérbe szorult sérülteket.Szeretnénk, ha mindenki úgy menne haza a rendezvényről, hogy valami nagyon szép dolgot tett – kezdi bemutatni Paczári Viktória a SZÖSZ legújabb rendezvényét, az október 10–én 14 órától megtartandó fogyatékkal élők ki mit tudját. – Épp ezért nem csak a helyezettek, hanem mindenki kap valamilyen ajándékot – folytatja a Szociális hallgatók Öntevékeny Szerveződésének vezetője. Mondata több értelemben is igaz: a felkészítők, szervezők és a közönség egyaránt töltekezhet a színpadra álló sérültek mérhetetlen öröméből.

– Gyakran mesélt erről az érzésről egy barátnőm, aki rendszeresen jár a fogyatékkal élő nővére nappali ellátó intézményének ünnepségeire – hangsúlyozta Viki. A hátrányos helyzetűek segítésére folyton akciókat szervező csoport több tagjáról kiderült van hasonló pozitív élménye, amikor egy éve Bihari Sára felvetette a „verseny” ötletét. Társadalmi igény is van erre, mert a szegényekről, gyerekekről gyakran esik szó, de a sérültekről ritkábban. Megkérdeztünk néhány helyi intézményt és a reméltnél jóval nagyobb érdeklődést kaptunk válaszul, hetven fellépő lesz. Még fővárosi intézetek is jelentkeztek, de az utazásra nem volt keretünk – mondja.

Mint ahogyan másra sem - tudom meg - a SZÖSZ nulla forintból, de megfizethetetlen lelkesedéssel és kitartással gazdálkodik, így hamar követőkre talál.

Az akadálymentes Vasutas Egyetértés Művelődési Központot ingyen kapták meg, az önkormányzat érmeket és kupákat készít a helyezetteknek. Fontosnak tartják, hogy az eseményt jó hangulatú délutánként és ne versenyhelyzetként őrizzék meg emlékeikben a résztvevők, ezért az intézményeket kérdezték milyen ajándéknak örülnének, illetve ellátottjaik fogyatékosságának mértékében minek vennék hasznát. Az egyéni verselőknek, prózamondóknak könyvekkel, lemezekkel köszönik meg a produkcióját, ebben egy antikvárium és egy nagy áruház volt a szervezők segítségére. A csoportoknak filmvetítést ajánlott fel az Apolló Mozi, a Debreceni Bárczi Gusztáv EGYMI tanulóit tanszerekkel tudják meglepni, ami a legutóbbi gyűjtőakciójukból maradt ki. Az esemény ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában