Helyi közélet

2014.10.26. 12:40

Szeretettel tesznek az elesettek segítéséért

Debrecen - A cselekvő szeretetről értekeztek a keresztény egyház képviselői.

Debrecen - A cselekvő szeretetről értekeztek a keresztény egyház képviselői.

Meddig terjed a szeretet fogalma és mi is a valódi tartalma? – tette fel a kérdést Czibere Károly, szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár szerdán azon a konferencián, amit a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének debreceni csoportja szervezett. Mint mondta, a szeretetnek koncentrikus körei vannak, amely erős örömmel jár együtt, ha valakinek segíthetünk.

Verdes Miklós, görög katolikus pap a keresztény szellemű nevelésről szólva kiemelte, az az ember személyének kibontakozását segíti elő. Ahogy magyarázta, a kapcsolati irányok egyensúlyával érhetjük el a boldogságot, de ha az egyik túlsúlyba kerül, veszélyezteti azt. Győri Zsófia, a Debreceni Nagytemplomi Egyházközség Immánuel Otthonának igazgatója előadásában felhívta a figyelmet, a hitoktatás azoknál a gyerekeknél is fontos, akik szavakkal nem tudják kifejezni magukat. Hangsúlyozta, a módszer és az interakció kettősségével olyan eredményeket érnek el, amely példaértékű.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában