Helyi közélet

2014.10.30. 12:15

Szabadnapos rendőr vette észre a határsértőket

Létavértes, Újléta - Létavértes és Újléta között, a 4807. számú út mellett igazoltatták a rendőrök a hat iráni állampolgárt.

Létavértes, Újléta - Létavértes és Újléta között, a 4807. számú út mellett igazoltatták a rendőrök a hat iráni állampolgárt.Egy szolgálaton kívüli rendőr 2014. október 29-én 7 óra körüli időben telefonon arról értesítette a kollégáit, hogy Létavértes külterületén látott hat külföldi személyt, akik Újléta irányába gyalogolnak. A bejelentést követően a határrendészek a helyi rendőrőrs járőreivel közösen a 4807. számú út mellett igazoltatták az iráni állampolgárokat, akik úti okmányokkal nem rendelkeztek, Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták.

A rendőrök megállapították, hogy a három férfi, egy nő és két gyermek Románia felől illegális módon, a zöldhatáron keresztül lépett be az ország területére, ezért őket tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállították a Létavértesi Határrendészeti Kirendeltségre. A határsértők ügyében a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában