Helyi közélet

2014.10.31. 11:00

El akarta lógni a közmunkát, bíróságon kötött ki

Hajdúböszörmény - Hamis orvosi papírral akart kibújni a közmunka alól, vádat emelt ellene az ügyészség.

Hajdúböszörmény - Hamis orvosi papírral akart kibújni a közmunka alól, vádat emelt ellene az ügyészség.A 25 éves hajdúböszörményi férfi októberében közfoglalkoztatottként végzett munkát. Október 14-én az október 13-ai távollétének igazolására olyan „orvosi igazolás a keresőképtelen állományba vételről” elnevezésű orvosi okiratot nyújtott be az őt foglalkoztató intézmény részére, amely hamis volt. Azt háziorvos állította ugyan ki, azonban az orvosi igazolás kiállításának alapjául szolgáló keltezés valójában október 12. napja volt. A dátumot október 13. napjára a vádlott javította át akként, hogy arra a 13. számot rábélyegezte. Ilyen módon a vádlott hamis magánokiratot használt fel távollétének igazolására. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a büntetett előéletű férfival szemben. Indítványozta, hogy a Hajdúböszörményi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki az elkövetővel szemben – minderről dr. Pocsai Edit főügyész tájékoztatta a Naplót.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában