Helyi közélet

2014.10.06. 11:24

„Őszművészet”, indulj!

Debrecen – Eseményteljes időszak nézhet a közönség: két és fél hónapon keresztül, összművészeti merítkezéssel kínál programokat a Debreceni Ősz.

Debrecen – Eseményteljes időszak nézhet a közönség: két és fél hónapon keresztül, összművészeti merítkezéssel kínál programokat a Debreceni Ősz.

A hétfői sajtótájékoztatón Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője utalt a zene nagyon fontos szerepére: más művészeti ágakkal összekomponálva, új értelmezésbe hozzák a muzsikát; jó példa lesz erre például Grecsó Krisztián új regényének bemutatójak Dés András és Dés László közreműködésével. Nagyon vár a közönség két rendszeres visszatérőt: a Csík zenekart (ők lemezbemutatóval érkeznek az ősszel), illetve a Budapest Bárt. A komolyzene is fontos szerepet fog játszani: vasárnap délutánonként a Kölcsey Központ Bényi-termében muzsikás délutánok várhatók, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karával együttműködésben.

A színházkedvelők a Thália előadásában a Boeing, Boeing című Camoletti-vígjátékot láthatják, Bálint András pedig Radnóti-estjével vendégszerepel. A Debreceni Irodalmi Napok tanácskozása Merre tart a világirodalom? címmel zajlik majd, szintén színházi előadásokkal kísérve.

A filmművészet kedvelői számára történelmi jelentőségű, hogy az Apolló mozi kistermét Soós Imréről nevezik el október 8-án. A képzőművészetben országos kitekintésű grafikai bemutató zajlik a Kölcseyben, később egy fiataloknak szóló pályázati kiállítást mutatnak be, majd pedig Máthé András fotóművész jubileumi tárlatát láthatja a nagyérdemű.

A családok számára jó hír, hogy az őszi programsorozatban a Kölcsey Központba látogat a Lego, nemzedékek kedvenc játéka, emellett a legkisebbek sem maradnak koncertprogram nélkül.

Arról is hallhattunk, hogy október 24-én a népművészet ünnepét tartják a Kölcsey Központban: ekkor tartják a nagyszabású Cívis Cuhárét (melyből a sajtótájékoztatón ízelítőt adott a Debreceni Népi Együttes).

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában